A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

76-та річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників

Дата: 28.10.2020 10:51
Кількість переглядів: 547

Фото без опису

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні». В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Під час Другої Світової війни 1941-1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.

Битва за Україну, що тривала довгі 22 місяці, стала одним із вирішальних чинників розгрому військ гітлерівської Німеччини та її союзників. Це був кульмінаційний результат низки наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська – з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція – з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 – го року, Львівсько-Сандомирська – з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь