A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 30 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

Дата: 27.10.2020 08:50
Кількість переглядів: 784

Фото без опису

Кременецька міська рада

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Фото без опису47003 Тернопільська область, м. Кременець, вул. Шевченка, 67  тел.2-27-39, 2-42-90      

 

ПРОТОКОЛ № 30

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

                                                                                                        

від 26 жовтня 2020 року

 

Головує:  Ковальчук О.А. – міський голова, голова комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного    захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови;     Шевчук В.М. – заступник міського голови; Риндич Я.В. – заступник міського голови – начальник управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин; Ігнатюк А.М. – начальник Кременецького ВП ГУНП у Тернопільській області; Мельник Г.С. – секретар ради; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу Кременецької міської ради; Тімахова Н.Ю. – начальник фінансового управління; Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.        

      Запрошені: Слободянюк Л.В. – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області;      Забрамська О.Б. – лікар епідеміолог Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти Кременецької міської ради.

 

    

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про стан епідемічної ситуації на території м. Кременець, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID – 19.

 

  1. Про розгляд звернення начальника відділу освіти Кременецької міської ради Щербатюк Н.Ю. щодо призупинення діяльності Кременецького дошкільного навчального закладу № 2 «Золотий ключик» з 26 жовтня по  06 листопада 2020 року.

 

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання.

Забрамська О.Б. – лікар епідеміолог Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомила, що в м. Кременець та Кременецькому районі епідеміологічна ситуація з COVID-19 залишається бути складною і небезпечною.

Так, станом на 26.10.20р. в районі зареєстровано 1202 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, що на 100,0 тис. нас. становить           показник – 1803,0. Середньо – обласний показник захворюваності на               100,0 тис. нас. становить 1848,0, що в абсолютних числах складає 19258 чол..

З числа усіх захворівших вже одужало 951 осіб, померло – 18 осіб. Продовжують хворіти – 233 чол.. З часу реєстрації COVID-19 найбільша кількість захворівших зафіксована в м. Кременець – 440 осіб (36,6% від усіх захворівши по району). Інші 495 хворих (41,2%) виявлено в 54 селах району з числа хворих в окремих селах від 1 (с. Ст. Кокорів, с. Валігури) до 33 чоловік (с. В. Бережці,       с. В. Млинівці), найбільша кількість хворих – 44 в с. Сапанів. Значна частина захворівших перебувало на початку захворювання на амбулаторному лікуванні 969 осіб, госпіталізованих було 220 осіб, які були госпіталізовані в лікувальні заклади району, м. Тернопіль та м. Київ (2 хворих).

В структурі захворюваності діти складають 8,6 % або 103 осіб в абсолютних числах, з числа працівників медичних закладів захворіло 146 осіб, або 12,1 %, а також серед працівників освіти 177 чол., або 14,7 %. Високий рівень захворюваності реєструється серед непрацюючих та пенсіонерів.

Що стосується лабораторних обстежень осіб хворих та з підозрою на    COVID – 19 на 22.10.2020 року з початку епідемії число усіх обстежених становить 7477. Результативність наших досліджень становить 16,1 % від усіх досліджених взірців.

Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доповів про результати проведення контрольних заходів за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. №641 (із змінами) та постановами Головного державного санітарного лікаря України (із змінами) за період з 19.10.2020 р. по 23.10.2020 р.

В період з 19.10.2020 р. по 23.10.2020 р. спеціалісти управління провели роз'яснювальну роботу із профілактики коронавірусної інфекції та вручили листівки на 46 об'єктах, з них: 16 закладів торгівлі продовольчими товарами,   7 закладів непродовольчими товарами, 20 закладів громадського харчування,    3 ДНЗ. Порушення виявлено на 25 об’єктах, що становить 55%.

20.10.2020 р. ініційовано рейд-перевірку закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних вимог для червоного рівня епідемічної небезпеки із залученням представників Національної поліції. Під час проведення рейду охоплено 18 закладів громадського харчування (100%)  м. Кременець (кафе, бари, ресторани, піцерії, кав'ярні тощо). Суб’єктам господарювання доведені вимоги до роботи даних закладів в умовах «червоної» зони та попереджено про адміністративну відповідальність.

21.10.2020 р. проведено 3 позапланових обстеження (2 заклади торгівлі, 1 заклад громадського харчування) щодо дотримання карантинних вимог, передбачених постановами Головного державного санітарного лікаря України. На 2-х об'єктах виявлено порушення санітарного законодавства, про що поінформовано Кременецький ВП ГУНП в Тернопільській області.

Крім того, 20.10.2020 р. направлено інформаційні листи голові Кременецької міської територіальної виборчої комісії та голові Кременецької районної територіальної виборчої комісії щодо порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів. Доведено до відома постанову Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 року №846 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня  2020 р. №641» та проведено роз’яснювальну роботу з членами даних комісій.

23.10.2020 р. здійснено контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства та забезпеченням належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби, у 3 ДНЗ м. Кременець.

 

 

        1. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Забезпечити проведення на території м. Кременець карантинних заходів для «червоного» рівня епідемічної загрози, визначеного протокольним рішенням міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16 жовтня           2020 року № 29.

 

  1. Спеціалісту I кат. по звязках з громадськістю ІЛИНИЧ О.В. посилити проведення інформаційної та розяснювальної роботи серед населення щодо виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID – 19.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови МАТВІЮКА М.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М. та начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ЗАЙЦЯ А.І..

 

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «10», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти Кременецької міської ради проінформувала про те, що у Кременецькому дошкільному навчальному закладі № 2 «Золотий ключик» виявлено захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 серед працівників, а також наявні випадки самоізоляції.

Інформую про те, з 13 жовтня 2020 року на лікуванні від COVID-19 перебуває один працівник та з 19 жовтня по 23 жовтня 2020 року перебуває три педагогічних працівники.

Станом на 26 жовтня 2020 року п’ять педагогічних працівників очікують на результати ПЛР – тестів.

 

 

Зважаючи на те, що м. Кременець знаходиться в червоній зоні та з метою збереження життя та здоров’я вихованців та персоналу Кременецького  дошкільного навчального закладу № 2 «Золотий ключик» просимо призупинити навчально-виховний процес дошкільному закладі з 26 жовтня по 06 листопада 2020 року.

 

2. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Встановити в дошкільному навчальному закладі № 2 «Золотий ключик» карантин з 26 жовтня по 08 листопада 2020 року. По закінченню карантину переглянути рішення щодо роботи закладу.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови МАТВІЮКА М.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М., начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області       ЗАЙЦЯ А.І. та начальника відділу освіти міської ради          ЩЕРБАТЮК Н.Ю..

 

 

     Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «10», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

 

Міський голова                                                                Олексій КОВАЛЬЧУК

 

 

Перший заступник міського голови                             Микола МАТВІЮК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами                                          Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь