A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 29 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець                                                                                                         

Дата: 16.10.2020 20:55
Кількість переглядів: 1222

ПРОТОКОЛ № 29

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

                                                                                                        

від 16 жовтня 2020 року

 

Головує:  Ковальчук О.А. – міський голова, голова комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного    захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Шевчук В.М. – заступник міського голови;                      Риндич Я.В. – заступник міського голови – начальник управління архітектури,        ЖКГ та земельних відносин; Мельник Г.С. – секретар ради; Волянюк О.В. – директор          КП «Міськводгосп»; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу Кременецької міської ради; Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Корнійчук В.І. - директор комунального некомерційного підприємства «Кременецький центр первинної медико – санітарної допомоги»;   Пурдик О.О. – начальник відділу житлово – комунального господарства, управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин; Галькевич Г.Г. – начальник Кременецького РВ УДСНС України в Тернопільській області; Тімахова Н.Ю. – начальник фінансового управління;        

      Запрошені: Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти Кременецької міської ради. Тімахов В.В. – начальник відділу ведення Державного реєстру виборців.

    

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про стан епідемічної ситуації на території м. Кременець, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID – 19.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання.

Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомив, що в м. Кременець та Кременецькому районі епідеміологічна ситуація з COVID-19 залишається бути складною і небезпечною.

Так, станом на 15.10.20р. в районі зареєстровано 1058 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, що на 100,0 тис. нас. становить           показник – 1590,9. Середньо – обласний показник захворюваності на               100,0 тис. нас. становить 1613,0, що в абсолютних числах складає 16695 чол..

З числа усіх захворівших вже одужало 802 осіб, померло – 18 осіб. Продовжують хворіти – 238 чол.. З часу реєстрації COVID-19 найбільша кількість захворівших зафіксована в м. Кременець – 373 осіб (35,2% від усіх захворівши по району). Інші 434 хворих (41,0%) виявлено в 54 селах району з числа хворих в окремих селах від 1 до 37 чоловік (с. Сапанів). Значна частина захворівших перебувало на початку захворювання на амбулаторному лікуванні 834 осіб, госпіталізованих було 207 осіб, які були госпіталізовані в лікувальні заклади району, м. Тернопіль та м. Київ (2 хворих).

В структурі захворюваності діти складають 9,2 % або 97 осіб в абсолютних числах, з числа працівників медичних закладів захворіло 129 осіб, або 12,2 %, а також серед працівників освіти 139 чол., або 13,1 %. Високий рівень захворюваності реєструється серед непрацюючих та пенсіонерів.

Що стосується лабораторних обстежень осіб хворих та з підозрою на    COVID – 19 на 15.10.2020 року з початку епідемії число усіх обстежених становить 6980. Результативність наших досліджень становить 15,1 % від усіх досліджених взірців.

З 13.10.2020 року КМУ своєю Постановою № 956 вносить зміни до Постанови № 641 від 22.07.2020 року та запроваджує нові критерії оцінки рівня епідситуації для встановлення відповідного зонування епіднебезпеки.

На території м. Кременець за 14 останніх днів в період з 01.10.2020 року по 14.10.2020 року захворіло 80 чол., що в перерахунку на 100 тис. нас. складає показник 400,0, що на 80 одиниць перевищує показники для «помаранчевої» зони і дає усі підстави віднести м. Кременець до «червоної» зони з понеділка 19.10.2020 року.

 

        1. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Згідно рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від          15 жовтня 2020 року «ПРОТОКОЛ № 37) з 00:00 19 жовтня 2020 року на території м. Кременець встановлено «червоний» рівень епідемічної ситуації.

 

  1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня   2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) забезпечити на території    м. Кременець проведення карантинних заходів для «червоного» рівня епідемічної загрози, визначеного рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС (протокол № 37 від 15 жовтня 2020 року), окрім роботи дошкільних навчальних закладів, Інклюзивно – ресурсного центру Кременецької міської ради, закладів торговельного і побутового обслуговування населення, руху міського громадського транспорту, посадки та висадки пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішнього обласного та міжобласного сполучення та встановити обмеження, згідно з якими додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, забороняються:
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);

 - приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

 - відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг     установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально - психологічної допомоги, соціального патрулювання.

 

  1. Кременецькому районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з  Кременецьким ВП ГУНП в Тернопільській області під час організації та проведення виборів забезпечити контроль за здійсненням протиепідемічних заходів під час організації виборчого процесу відповідно до Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641.

 

  1. Спеціалісту I кат. по звязках з громадськістю ІЛИНИЧ О.В. посилити проведення інформаційної та розяснювальної роботи серед населення щодо виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID – 19.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови ШЕВЧУКА В.М., начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області ІГНАТЮКА А.М. та В.о. начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Кравчук В.С..

 

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «12», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

Міський голова                                                                Олексій КОВАЛЬЧУК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами,

секретар комісії                                                               Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь