A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Навчання та підвищення кваліфікації медичних працівників, що проводять щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів

Дата: 16.09.2020 11:48
Кількість переглядів: 2909

Фото без опису

 

   Україна посідає одне з перших місць в Європі за показником травматизму на дорогах. Щороку ми втрачаємо в дорожньо-транспортних пригодах (далі - ДТП) понад 3,5 тис людей, а травмуються - в 10 разів більше. Така ситуація, щодо аварійності за участю транспортних засобів та відповідні положення Директив Європейського Парламенту і Європейської Ради вказують на необхідність удосконалення вимог до стану здоров'я водіїв, їх психофізіологічного стану, що потребує контролю з боку медичних працівників.

   Інститут та безпосередньо Філія опікується питаннями медичного забезпечення безпеки дорожнього руху. Одним з пріоритетних напрямків нашої роботи є підвищення кваліфікації медичних працівників, що проводять щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів. Нами розроблена та затверджена програма курсу цільового призначення з підвищення кваліфікації медичних працівників, що проводять щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів. Завдяки даному курсу медичні працівники мають змогу:

   - оволодіти сучасними ефективними методами здійснення медичного контролю обслуговування водіїв підприємств, установ та організацій;

   - навчитися виявляти у водіїв транспортних засобів ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, які впливають на гостроту та швидкість реакції водія;

   - ознайомитися з сучасними апаратами вимірювальної техніки (алкотестерами) та дізнатися більше інформації про тест-системи і порядок їх використання;

   - пройти скорочений курс з надання домедичної допомоги потерпілим у дорожньо- транспортних пригодах;

   - ознайомитися з юридичними аспектами діяльності медичних працівників, що проводять щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв та інше.

   Додатково повідомляємо, що у зв'язку з ситуацією, що склалася у країні та задля запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) - на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) Філією запроваджена дистанційна система навчання медичних працівників, що проводять щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів.

   По закінченню навчання медичним працівникам видається - Свідоцтво про підвищення рівня професійної компетентності медичних працівників, що проводять щозмінні передрейсові (післярейсові) медичні огляди водіїв транспортних засобів та відомості про них вносяться до Бази даних медичних працівників, що пройшли підвищення рівня професійної компетентності (далі - БД).

   Державна служба України з безпеки на транспорті та її регіональні підрозділи, в межах своєї компетенції, під час проведення планових та позапланових перевірок, що стосуються дотримання перевізниками вимог законодавства щодо забезпечення виконання порядку проведення щозмінних медичних оглядів водіїв транспортних засобів можуть звертатися з запитом до Філії та отримувати доступ до відомостей, що містяться у БД.

   Додатково інформуємо, що Філія також займається забезпеченням підприємств та закладів охорони здоров'я України засобами дезінфекційними для шкіри рук «KS Cutis», захисними екранами (щитками) для обличчя та масками медичними тришаровими одноразового використання.

Більше інформації на сайті: http://medtransvp.com.ua/

 

Додаткова інформація за телефонами

068-894-99-98, 044-465-99-91


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь