A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Роз’яснення до обговорення щодо встановлення плати за абонентське обслуговування з водопостачання та водовідведення що надаватимуться споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами

Дата: 15.09.2020 11:31
Кількість переглядів: 818

ШАНОВНІ КРЕМЕНЧАНИ!!!

   В зв’язку з обговоренням намірів щодо встановлення плати за абонентське обслуговування КП «Міськводгосп» надає роз’яснення.

 

   В зв’язку з прийняттям в експлуатацію нового багатоквартирного житлового будинку по вул. Горбача, 3А в м. Кременець та необхідністю укладення з мешканцями цього будинку договору/договорів з централізованого водопостачання та водовідведення КП «Міськводгосп» зобов’язане, – згідно вимог чинного законодавства України, провести обговорення та затвердити плату за абонентське обслуговування на одного абонента (особовий рахунок) для послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, що надаватимуться споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами. Підкреслюємо, що встановлення абонплати – це не є бажання КП «Міськводгосп». Встановлення абонплати – вимоги чинного законодавства України.

 

УВАГА!!!

  1.    Абонплата з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення не є обов’язковою для усіх споживачів міста Кременець.
  2.    Платити за абонплату чи ні – це лише вибір споживача багатоквартирного будинку моделі договірних відносин із виконавцем комунальної послуги.

   Варто зазначити, що для обрання моделі договірних відносин багатоквартирний житловий будинок повинен бути обладнаний вузлом комерційного обліку (загальнобудинковим лічильником), – відповідно до ч. 2 ст. 3 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Тому, вибір моделі договірних відносин буде можливий лише для багатоквартирних будинків, які будуть прийматися в експлуатацію. Тобто, для мешканців багатоквартирних будинків, які необладнані загальнобудинковим лічильником, абонплата за індивідуальним договором застосовуватися не буде!

 

   Відповідно до вимог законодавства надання послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Договори про надання комунальних послуг укладаються відповідно до типових договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Постановою № 690 від 05.07.2019 р. затверджено п’ять форм типових договорів для різних моделей організації договірних відносин (індивідуальний та колективний).

   Якщо буде укладений індивідуальний договір, то водоканал забезпечує постачання води, абонентське обслуговування, видачу всіх довідок, інформування управлінь соціального забезпечення щодо пільг і так далі, а також забезпечує повірку лічильників, прийом та адміністрування платежів, друк та доставку квитанцій на оплату водопостачання та водовідведення.

   Якщо споживачі заключають колективний договір, то за всі вищеперераховані послуги бере відповідальність уповноважена мешканцями багатоквартирного будинку особа. Вона після отримання води на вході в будинок самостійно займатиметься її розподілом, збором оплати, інформування соцзабезів щодо пільговиків, контролем за наявністю пломб і повіркою лічильників тощо.

 

Директор

КП «Міськводгосп»                                                 Олег ВОЛЯНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь