A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Фонд соціального страхування інформує

Дата: 06.05.2019 16:57
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

Представники Фонду взяли участь у заходах до Дня охорони праці

До Дня охорони праці, який відзначається 28 квітня, відбувся брифінг Державної служби України з питань праці, у якому, зокрема, взяв участь начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергій Таровик. Під час заходу було обговорено аналітичні дані щодо виробничого травматизму в Україні та світі, його причин та методи профілактики. Учасники звернули увагу на потребі імплементації вимог ЄС щодо умов праці до українського законодавства, обговорили реалізацію права кожної людини на безпечні і здорові умови трудової діяльності.

Сергій Акопян, заступник начальника управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду, взяв участь у заході з вшанування пам’яті загиблих під час виконання трудової діяльності та покладання квітів до меморіального каменю на Алеї загиблим на виробництві.

Також Сергій Акопян взяв участь у нагородженні переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Зазначимо, у Міжнародній організації праці наголошують, що заходи навколо теми безпечного та здорового майбутнього праці мають ґрунтуватись на базі багаторічного досвіду із профілактики виробничого травматизму як загалом МОП, так і окремо кожної країни. За даними організації робочі дні, втрачені від причин, пов'язаних з виробничими факторами, становлять майже 4% світового ВВП, у деяких країнах – 6%.

 

У І кварталі страхові експерти з охорони праці Фонду виявили на підприємствах 10,5 тис. порушень

Упродовж січня–березня 2019 року страхові експерти з охорони праці Фонду соціального страхування України здійснили перевірки 1 483 підприємств щодо стану профілактичної роботи по створенню здорових та безпечних умов праці. Під час заходів виявлено 10 551 порушення законодавства про охорону праці.

Зазначені перевірки Фонду соціального страхування України спрямовані на запобігання нещасним випадкам і усуненню загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці. Так, у І кварталі 2019 року порівняно з тим же періодом минулого року кількість страхових нещасних випадків зменшилась на 4,7% та становила 1 212 випадків, кількість смертельно травмованих осіб зменшилась на 1,1% та становила 90 випадків.

За підсумками перевірок внесено 1 481 подання роботодавцям про порушення законодавства про охорону праці. До органів Державної служби України з питань праці внесено 4 подання щодо застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення законодавства про охорону праці, а також 17 подань про заборону подальшої експлуатації робочих місць, робота на яких загрожує здоров’ю або життю працівників. Крім того, упродовж І кварталу 2019 року страховими експертами з охорони праці складено 97 протоколів про адміністративні правопорушення за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок на виробництві, розглянуто 48 скарг та заяв застрахованих осіб.

Нагадаємо, 28 квітня в Україні та світі відзначається День охорони праці. За даними Міжнародної організації праці щороку у світі понад 374 млн людей травмуються або хворіють через нещасні випадки на виробництві. З них майже 7 тис. – працівники українських підприємств. Так, у 2018 році Фондом було зареєстровано 4 895 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві (з них 350 – смертельно) та зафіксовано 1 879 випадків професійних захворювань.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь