A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Відкриття Інклюзивно-Ресурсного Центру у Кременці

Дата: 09.11.2018 16:24
Кількість переглядів: 1167

Фото без опису

Сьогодні у Кременці насправді визначний день. Символічно, що саме у День української писемності та мови та напередодні Дня пам’яті святого Іова Почаївського у місті відкрили Інклюзивно-Ресурсний Центр Комунальну установу Кременецької міської ради, який стане другою домівкою для діток з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Важливість створення закладу підкреслює й присутність на урочистостях з нагоди його відкриття наукового співробітника Інституту педагогіки "Академії педагогічних наук україни", члена Громадської ради з питань якості освіти, президента асоціації керівників закладів освіти України Олени Онаць. 

Головною мето ІРЦ є забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, а також в інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психологічно-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психологічно-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

  • У цьому центрі допомогу отримуватимуть не лише діти, а й їхні батьки, адже їм ще важче, – каже Валентина – мама 13-річної Софійки, яка має інвалідність з дитинства. – Коли на світ з’являється така дитинка, батьки у паніці, вони не знають – куди йти і що робити, як себе поводити. У такий момент дуже важливо, щоб поруч були саме такі фахівці, як у Кременецькому ІРЦ, які у потрібний момент скажуть: «ми вас розуміємо, ми з вами, ми вам допоможемо…».

Безліч слів вдячності на урочистостях з нагоди відкриття прозвучали сьогодні на адресу міського голови Кременця Олексія Ковальчука, депутатського корпусу, який підтримав відкриття центру, директора ІРЦ Діани Мельник, колективу Кременецького НВК «Гімназія - ЗОШ І ст.», керівництва району та усіх небайдужих людей, які долучилися до відкриття закладу.

  • Нам ще багато потрібно зробити тут, та сьогодні покладено основу, – зазначив міський голова. – Ми маємо подбати про цих діток, бо шляхи Господні не звідані, й не знаємо – що на кого чекає. Чужої біди не буває. Кременецький ІРЦ – це двері у звичайне, гарне життя для діток з особливими освітніми потребами. Тут вони розвиватимуться й зростатимуть як особистості. У світовій історії ми знаємо багатьох геніїв у науці та мистецтві, яких вважали хворими, але в результаті вони залишили по собі спадок більший, ніж будь-яка здорова людина. Людвіг ван Бетховен, Франклін Рузвальд, Стівен Хокінг – цей перелік можна продовжувати. Хто-знає кого через кілька років зможе випустити у світ наш ІРЦ.

У гостей спільного для всього міста свята впродовж заходу на очі наверталися сльози. Але це були сльози щастя, сльози надії, надії на краще. І це один з небагатьох випадків сьогодення, коли ця надія має під собою реальні підстави.

На завершення отці освятили Кременецький ІРЦ, а присутні мали нагоду ознайомити з його чудовим облаштування та на власні очі переконатися в тому, що діти з інвалідністю відтепер справді мають гідні умови для розвитку.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь