A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 11.12.2018 16:18
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Візитівки з фірмовим логотипом: чи буде база нарахування єдиного внеску

Статтею 1 Закону України від 03 липня 2004 року №270/96–ВР «Про рекламу», який визначає засади рекламної діяльності в Україні та регулює відносини, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами, визначено, що реклама – це інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є роботодавці, зокрема, підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою – підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Згідно з п. 1 частини першої ст. 7 Закону №2464 базою нарахування ЄВ для зазначених платників є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від «Про оплату праці» та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Отже, візитні картки, видані роботодавцем своїм працівникам, на яких зазначені, зокрема, логотип, реквізити такого роботодавця та особисті дані конкретного працівника, не є базою нарахування ЄВ.

Хочете бути спрощенцем – подайте заяву

Суб'єкти господарювання, які є платниками інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування. Для цього необхідно подати відповідну заяву до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто, щоб із 1 січня 2019 року бути спрощенцем, потрібно до 15 грудня 2018 року подати заяву про це. Варто знати, що такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Крім цього, до заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Зверніть увагу й на те, що форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розрахунку доходу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 №1675.

Про пільгу зі сплати земельного податку щороку повідомляти контролерів не потрібно

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області нагадує, що фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 1 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, в якому виникло це право.

Отже, фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 01 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Враховуючи вищевикладене, підставою для застосування пільги зі сплати податку є заява платника, однак щорічне подання останньої не передбачено.

Тернопільщина: юрособи сплатили 216,8 млн грн єдиного податку

У січні - листопаді 2018 року суб’єкти господарювання-юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування сплатили до місцевих бюджетів 216,8 млн грн єдиного податку. Це перевищило очікувані надходження на 184,9 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата єдиного податку юрособами зросла на 47 млн гривень.

На початок грудня цього року в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області перебувають на обліку 2 937 платників єдиного податку третьої групи. З них за ставкою 3 відсотки оподатковується 186 суб’єктів господарювання, за ставкою 5 відсотків – 2 751 підприємство. Юросіб-спрощенців, які обрали четверту групу єдиного податку, налічується 736 осіб, з яких 99 - іногородні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь