A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Для «спрощенців» першої групи збільшено сплату єдиного внеску

Дата: 06.11.2017 16:12
Кількість переглядів: 405

Для «спрощенців» першої групи збільшено сплату єдиного внеску

Законом від 03.10.2017р. №2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесені зміни до системи пенсійного страхування та до Законів «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов»язкове державне соціальне страхування» та «Про загальнообов»язкове державне соціальне страхування».

Зокрема, відповідно до внесених змін, на працедавців та застрахованих осіб очікують такі важливі новації:

-максимальна база нарахування ЄСВ з 01.01.2018р. становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати замість 25 розмірів прожиткового мінімуму;

-з 01.01.2018р. платниками ЄВ також будуть і члени фермерського господарства (у разі, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах);

-у разі якщо фізичні особи-підприємці і члени фермерського господарства отримують пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄВ за себе;

-фізичні особи-підприємці-платники єдиного податку першої групи втрачають право на сплату (0,5)ставки мінімального страхового внеску ЄВ: з 01.01.2018р. вони будуть сплачувати ЄВ у повному мінімальному розмірі, як і інші фізичні особи-підприємці;

-фізичні особи, які виконують роботи на підставі договору цивільно-правового характеру, фізичні особи підприємці, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства тепер також підлягають загальнообов»язковому державному соціальному страхуванню;

-фізичні особи підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства з 01.01.2018р. сплачуватимуть ЄВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄВ.  

Власнику РРО необхідно подбати про зберігання документів

            Відповідно до п.4 розд.3 Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовується для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджені наказом Мінфіну України від 14.06.2016р. №547, суб»єкти господарювання які використовують РРО для здійснення розрахункових операцій у готівковій або безготівковій формі(із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо)при продажу товарів (надані послуг)у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов»язані зокрема:

-зберігати в господарській одиниці останню використану та поточну розрахункову книжку, що використовується на період виходу з ладу РРО, здійснення його ремонту або у разі тимчасового(але не більше 7 робочих днів)відключення електроенергії;

-у кінці робочого дня (зміни)друкувати на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій;

-забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, а у випадку використання розрахункової книжки – загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня;

-друкувати Х-звіти, Z-звіти та інші документи, що передбачені документами на РРО, відповідно до законодавства;

-зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.

            Святковий бенкет для працівників:чи буде дохід у підлеглих

            Відповідно до п.п.»є» пп.14.1.54 п.14.1 ст.14 ПКУ дохід з джерелом їх походження з України- це будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у т.ч.від будь-яких видів їх діяльності на території України (включаючи виплату (нарахування) винагороди іноземними роботодавцями), її континентальному шельфі, у виключній (морській)економічній зоні, у т.ч., але не виключно, доходи у вигляді заробітної плати, інших виплат та винагород, виплачених відповідно до умов трудового та цивільно-правового договору.

            Додаткові блага-це кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податків податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов»язаний з виконанням обов»язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крім випадків, прямо передбачених нормами ПКУ).

            Згідно із ст.164 ПКУ до загального місячного (річного)оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді вартості майна та харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків визначених ПКУ для оподаткування прибутку підприємств.

            Однак оподаткування доходів фізичних осіб, у т.ч. одержаних у вигляді додаткового блага, виходячи з положень ПКУ, розглядається лише у разі їх одержання безпосередньо конкретним платником податків.

            Враховуючи вищевикладене, вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників.

Майже 2,1 млрд.грн. ЄСВ сплатили страхувальники Тернопільщини

            З початку року до бюджету платники Тернопільщини забезпечили 2 млрд.078,3 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов»язкове державне соціальне страхування. Це на 347,4 млн.грн. більще за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 120,1%. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року забезпечено приріст надходжень на 726,6 млн.грн. або на 53,8%.

            Зокрема, за підсумками жовтня поточного року на соціальні гарантії направлено 229,4 млн.грн. ЄСВ, що порівняно з минулорічним періодом надходження зросли на 84,0 млн.грн. або на 57,8%. Індикативний показник виконано на 112,5%, додатково надійшло 25,5 млн.грн.

            Така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

            ГУ ДФС у Тернопільській області звертаються до тих роботодавців регіону, які ще виплачують своїм працівникам неофіційну заробітну плату, забезпечити офіційне працевлаштування людям, а відтак своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітків працівників.

Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а відповідно теперішня сплата ЄВ на загальнообов»язкове державне соціальне страхування – це майбутня пенсія.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь