A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Торгівля людьми - глобальна проблема! Діймо разом!

Дата: 30.07.2020 11:52
Кількість переглядів: 453

Фото без опису

Торгівля людьми - глобальна проблема! Діймо разом!

 

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Цей вид злочину за рівнем прибутковості займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Злочинці застосовують різні методи вербування чоловіків, жінок, дітей, незалежно від віку, освіти та соціального статусу, але завжди це відбувається шляхом обману, шахрайства, шантажу, погроз, насильства, використання службового становища, матеріальної чи іншої залежності. Для торгівців живим товаром – це величезні гроші, для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя… Проблеми, пов’язані із сучасними проявами рабства, актуальні і для України.

Серед актуальних проблем у сфері зайнятості залишається примусова праця, трудове рабство, нелегальна трудова міграція, «тіньові» трудові відносини, через які найманий персонал не тільки позбавлений прав, передбачених законодавством України, але й належного соціального захисту.

Служба зайнятості ніколи не стояла осторонь гострих соціальних викликів сьогодення. Відтак, фахівцями Кременецької районної філії Тернопільського ОЦЗ у січні-червні 2020 року було проведено 2 семінари на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції» для 30 безробітних.

Під час заходів мова йде про шахрайські схеми, куди звертатись за правовою, психологічною, медичною чи фінансовою допомогою, як захиститись, якщо стали жертвою торгівців людьми; про ризики зарплати у конверті та переваги офіційної роботи, схеми недоброчесних роботодавців, котрі декларують привабливі пропозиції зайнятості у тіньовому секторі економіки; про послуги служби зайнятості, яка пропонує варіанти легального постійного та тимчасового працевлаштування, організовує профнавчання тощо.

Довідково: Національна «гаряча» телефонна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527 (безкоштовно для абонентів Київстар, МТС, Life) та 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів); інформаційна лінія МОМ - 0800 303 022. Прямі «гарячі» телефонні лінії Тернопільського обласного центру зайнятості: (0352) 23-51-95 – для населення, (0352) 23-49-82 – для роботодавців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь