A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 14 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

Дата: 04.06.2020 10:24
Кількість переглядів: 739

Фото без опису

Кременецька міська рада

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Фото без опису47003 Тернопільська область, м. Кременець, вул. Шевченка, 67  тел.2-27-39, 2-42-90      

ПРОТОКОЛ № 14

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

                                                                                                        

від 03 червня 2020 року

 

Головує:  Ковальчук О.А. – міський  голова, голова комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного    захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Ігнатюк А.М. – начальник Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області, Галькевич Г.Г. – начальник Кременецького РВ УДСНС України в Тернопільській області; Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області;            Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови; Шевчук В.М. – заступник міського голови; Волянюк О.В. – директор КП «Міськводгосп»; Хомин І.І. – директор   КП «Кременецьблагоустрій». Риндич Я.В. – заступник міського голови – начальник управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин міської ради;                     Трубіцин С.О. - завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу;                        Мельник Г.С. – секретар ради; Гріняков Г.Л. – начальник Кременецького РЕМ.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про заслуховування та виконання протоколу № 18 від 28 травня 2020 року позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.
  2. Про погодження графіку роботи ТОВ «АТБ МАРКЕТ» в умовах карантину.
  3. Про проведення богослужінь в храмах, які знаходяться на території             м. Кременець під час святкування зелених свят.
  4. Про результати роботи спільних комісій, створених при Кременецькій міській раді з метою контролю роботи закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, закладів громадського харчування, ринків та аптек в умовах карантину.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з      ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання, повідомив про епідемічну ситуацію, що виникла на території м. Кременець в наслідок поширення коронавірусної інфекції COVID – 2019. Ознайомив присутніх із протоколом № 18 від 28 травня 2020 року позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.

Зачитав звернення районного керуючого магазином Західного регіону       ТОВ «АТБ – МАРКЕТ» Строгуш О.В. щодо погодження режиму роботи                    ТОВ «АТБ – МАРКЕТ» розташованого за адресою м. Кременець,                        вул. С. Петлюри, 4Б.

Тартак О.С. – начальник юридичного відділу, повідомила, що Відповідно до пункту 10 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із внесеними змінами) рекомендовано центральним і місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям на час дії карантину забезпечити: цілодобовий та/або подовжений режим (графік) роботи юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які провадять діяльність, яка є дозволеною відповідно до вищевказаної постанови (без необхідності здійснення окремого погодження такого режиму (графіка). В силу пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» заходи, запроваджені актами законодавства в процесі реалізації карантину на період, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211, продовжують діяти на період, встановлений постановою №392. Постановою КМУ №211 дозволено діяльність закладів торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів. Торгівельний заклад ТОВ «АТБ - МАРКЕТ» не здійснює діяльності, яка заборонена законодавством в період карантину, тому підстав у незадоволенні звернення ТОВ «АТБ-Маркет» щодо погодження цілодобового режиму роботи немає, звичайно з дотриманням всіх санітарних вимог.

        ВИРІШИЛИ:

 

Погодити режим роботи «00-24» (цілодобовий) ТОВ «АТБ – МАРКЕТ» із дотриманням санітарних вимог Головного санітарного лікаря України при здійсненні відповідного виду діяльності під час карантину.

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «10», ПРОТИ – «2», УТРИМАЛИСЬ – «2».

  1. СЛУХАЛИ:

                

        Ковальчук О.А. – міський голова, повідомив про численні усні звернення керівників релігійних громад міста стосовно проведення богослужінь в культових спорудах міста під час святкування зелених свят.

        ВИРІШИЛИ:

 

На час проведення релігійних свят проводити богослужіння з дотриманням санітарних вимог Головного санітарного лікаря України. Карантинні заходи залишаються без змін.

4 червня 2020 року об 10.00 год. у сесійній залі Кременецької районної ради провести зустріч з керівниками релігійних організацій міста та представниками духовенства, повідомити про порядок здійснення богослужінь на час запровадження карантину на території м. Кременець.

Першому заступнику міського голови Миколі МАТВІЮКУ запросити на зустріч представників та керівників релігійних організацій, які знаходяться на території міста Кременець.

 

    Голосували:

         Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

         ЗА – «14», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доповів про здійснення Кременецьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території міста Кременець, зокрема, проведення рейдових заходів та обстежень агропродовольчих ринків в період з           25.05.2020 р. по 02.06.2020 р.

Спеціалістами управління проводиться нагляд за об’єктами торговельного та побутового обслуговування населення щодо виконання умов карантину суб’єктами господарювання.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 р. № 313 проведено 18 позапланових обстежень агропродовольчих ринків міста Кременець щодо дотримання протиепідемічних вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. № 14 «Щодо протидії поширенню  коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках», складено 1 протокол.

Із набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від     20.05.2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» продовжується спільна робота працівників управління Держпродспоживслужби із залученням працівників Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області та Кременецької міської ради. В період з 25.05.2020 р. по 02.06.2020 р. всього здійснено 96 інспекційних візитів.

Під час проведених заходів у 38 об’єктах виявлено порушення, а саме:

  • не проводиться температурний скринінг перед початком робочого дня працівникам закладів;
  • відсутні тимчасові дистанційні розмітки для покупців;
  • перевищення кількості одночасного перебування відвідувачів у торговому залі;
  • допуск відвідувачів без захисної маски;
  • проведення обслуговування покупців без засобів індивідуального захисту;
  • низький рівень обізнаності продавців щодо правильного використання миючих та дезінфікуючих засобів для вологого прибирання;
  • недостатня кількість засобів індивідуального захисту.

Спеціалісти Держпродспоживслужби вказали керівникам закладів на недоліки та надали пропозиції для їх усунення. Голові Кременецької міської ради надіслано 3 інформаційні листи про результати рейдових заходів для відповідного реагування.

Незважаючи на постійний моніторинг ситуації щодо здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусної інфекції, вищевказані зауваження регулярно виявляються у торгових точках міста, тому за результатами даних заходів пропонуємо виносити дані питання на розгляд міської комісії з питань ТЕБ та НС щодо врегулювання роботи суб’єктів господарювання, які не усувають виявлені порушення, в тому числі ринків. У разі погіршення епідеміологічної ситуації, за чіткими показами наданими Кременецьким ММРВ ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України», ставити питання про призупинення роботи об’єктів інфраструктури, в тому числі ринків.

В процесі проведення вищезазначених заходів державного нагляду проводиться широка роз’яснювальна робота з працівниками закладів торгівлі та побутового обслуговування населення щодо дотримання норм санітарного законодавства в період карантину. 

        ВИРІШИЛИ:

 

Продовжити проведення рейдових заходів робочими групами з подальшим внесенням пропозицій органам Національної поліції щодо притягнення суб’єктів господарювання, які не усувають виявлених порушень, до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

 

     Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «14», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

          Міський голова                                                                    Олексій КОВАЛЬЧУК

 

 

Перший заступник міського голови                        Микола МАТВІЮК

 

 

Заступник міського голови                                           Володимир ШЕВЧУК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами,

секретар комісії                                                               Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь