A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ВАЖЛИВО! Духовенство та влада обговорили - як відбуватимуться Великодні Богослужіння у Кременці

Дата: 10.04.2020 18:58
Кількість переглядів: 1028

Фото без опису

Цього року православні християни святкуватимуть Великдень 19 квітня. Оскільки через поширення коронавірусу на всій території України ввели режим карантину, зміняться умови проведення пасхальних Богослужінь.

Сьогодні відбулася зустріч представників духовенства із міським головою Олексієм Ковальчуком, головою районної ради Володимиром Стефанським та першим заступником голови районної державної адміністрації В’ячеславом Онишкевичем. У результаті спілкування дійшли згоди, що всі Служби Божі  будуть відбуватися без участі вірян.

Відтак, закликаємо до спільної молитви в режимі он-лайн. У храмах проводитимуть служби, але за участю не більше 10 осіб – священика, дяка, прислужника та працівників церкви і персоналу з технічного забезпечення. Усі вони повинні бути в масках, або респіраторах, крім священнослужителя.

Освячувати лозу у вербну неділю та паски й великодні страви на Великдень будуть лише на подвір’ях храмів. З метою убезпечення кременчан від зараження коронавірусною інфекцією, просимо приходити на Богослужіння по одному представнику родини, котрий раніше не мав контактів із потенційно зараженим COVID-19 громадянами.

Важливо! Освячення здійснюватиме черговий священик на вулиці почергово відразу при приході на територію храму починаючи з вечора суботи. Парафіяни не повинні затримуватися біля храму і одразу після освячення вирушати по  домівках і продовжувати молитву в режимі відео трансляції. Підходячи до освячення та покидаючи територію храму, дотримуйтесь соціальної дистанції, обов’язково мати маски та рукавички.

Відповідальність представників релігійних організацій і громад зараз є особливо важливою. У храмі чи іншому приміщенні релігійної організації може перебувати до 10 осіб сукупно із розрахунку 1 особа на 5 м. кв. Всі вони обов'язково мають мати засоби індивідуального захисту. Священнослужителі та представники влади закликають всіх мешканців краю залишатися вдома, брати участь у святкових богослужінь в он-лайн та не наражати на небезпеку себе і своїх рідних.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь