A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини податкової

Дата: 07.04.2020 09:30
Кількість переглядів: 531

Інформацію про кваліфікований сертифікат відкритого ключа можна перевірити онлайн

 

Перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, отриманого в Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (КН ЕДП ІДД ДПС), можна на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (https://acskidd.gov.ua) наступним чином:

1) за посиланням: Головна/«Пошук сертифікатів та СВС»/«Пошук сертифікатів».

Для цього в полі:

 «код ЄДРПОУ» - необхідно зазначити відповідно код ЄДРПОУ (для юридичних осіб);

«Реєстраційний номер облікової картки платника податків» – реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта у разі, якщо через релігійні переконання користувач в установленому порядку відмовився від реєстраційного номеру облікової картки платника податків та має відповідну відмітку у паспорті (для фізичних осіб);

«УНЗР ІD картки» – унікальний номер запису у реєстрі ІD картки (для фізичних осіб).

При цьому пошук сертифікатів користувачем може здійснюватись за одним або декількома реквізитами.

Після проставлення відповідних реквізитів користувачу необхідно натиснути «Пошук». У вікні «Результати пошуку» зазначено відомості про початок та закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа;

2) за допомогою безкоштовного програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» за посиланням: Головна/«Отримання електронних довірчих послуг»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки – «ІІТ Користувач ЦСК-1»/«Інсталяційний пакет «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1 (версія:1.3.1.46)».

Після завантаження Програми необхідно в меню Програми натиснути посилання «Переглянути сертифікати». Із наведеного переліку сертифікатів необхідно вибрати свій сертифікат або, у разі його відсутності, додати його за допомогою кнопки «Імпортувати».

Натиснути на вибраний сертифікат подвійним кліком лівої кнопки миші, обрати пункт «Детальна інформація». У вікні, яке з’явилось, можна переглянути детальну інформацію про кваліфікований сертифікат відкритого ключа, у т.ч. щодо терміну його дії.

 

Коли людина звільняється від обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи?

 

Умови звільнення від обов’язку подання декларації про майновий стан і доходи чітко визначені Податковим кодексом України.

Так, незалежно від виду та суми отриманих доходів від подання декларації звільняються:

– малолітні, неповнолітні або недієздатні особи, які при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) або держави станом на кінець звітного податкового року;

–  перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі;

– перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання декларації;

– перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

– перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року тощо.

Обов’язок щодо подання декларації вважається виконаним та декларація не подається у разі отримання таких доходів:

– від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, наприклад адресні виплати, допомоги, пенсії, страхові виплати, стипендії, призначені законодавчими документами, грошові компенсації для військовослужбовців, аліменти тощо;

– виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, наприклад, заробітна плата;

– від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок;

–  у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку або з яких сплачено податок.

Спільно протидіяти корупції

 

Одним із важливих напрямів сучасної стратегії розвитку України є прагнення до подолання корупції та мінімізації її суспільно-політичних наслідків. Досягнення успіху у цьому процесі є передумовою для демократичних перетворень у державі, зміцнення національної безпеки, зростання її економічного потенціалу, формування у суспільства довіри до влади, покращення добробуту громадян України.

Корупція – це багатоаспектне соціально-економічне, політичне, правове та морально-етичне явище, яке складається з цілого комплексу протиправних дій і неетичних вчинків та завдає істотної шкоди нормальному функціонуванню моральних та правових відносин у суспільстві й державі.

Це антисуспільне явище набуває сили, дозволяє в певній мірі визначати долю економіки, держави та суспільства в цілому і як наслідок – поступово перетворюється з ординарного злочину на соціальну хворобу, порушуючи при цьому законні права та інтереси громадян та вражає широке коло суспільних відносин, які існують у державі.

Подолання корупції в органах ДПС є одним із першочергових завдань українського суспільства, оскільки існуючі прояви корупції негативно впливають на рівень надходжень грошових коштів до державного бюджету, на ефективність діяльності фіскальних органів, їх рейтинг, взаємовідносини з платниками податків тощо.

Державна податкова служба України звертає особливу увагу на усі повідомлення щодо дій та поведінки її співробітників, несумісних з вимогами загальних правил поведінки державного службовця, як при виконанні службових обов’язків, так і в позаслужбовий час.

Попередньо вжиті організаційно-правові заходи певною мірою забезпечили попередження та протидію корупції в органах ДПС, що базуються на принципах системності та наступальності в боротьбі з корупцією, розподілі функцій і відповідальності суб'єктів на які покладені завдання із запобігання та протидії корупції.

Разом з тим ця діяльність потребує подальшого вдосконалення, забезпечення комплексного поєднання профілактичних, попереджувальних та правових заходів, спрямованих як на безумовне дотримання норм чинного антикорупційного законодавства, так і на усунення причин та умов, що створюють сприятливе підґрунтя для вчинення корупційних правопорушень у сфері службової діяльності. Крім того, очевидною є необхідність у зосередженні зусиль на вирішенні, у межах компетенції ДПС, питань цілеспрямованої нейтралізації соціальних та економічних чинників відомчої корупції.

Так, сектором з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Тернопільській області упродовж першого кварталу 2020 року отримано 3 повідомлення щодо причетності службових осіб структурних підрозділів ГУ ДПС в області до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону, у т.ч.: 1 повідомлення надійшло від юридичних осіб, 1 від фізичних осіб (за виключенням працівників органів ДПС) та 1 повідомлення від працівників органів ДПС.

За результатами розгляду повідомлень, викладена інформація не знайшла свого підтвердження у 2 випадках, відповідно 1 інформація підтвердилася. Винних службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а також матеріали перевірки направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

Також підрозділом упродовж звітного періоду у 54 випадках вжито заходи щодо запобігання та усунення конфлікту інтересів, з них: відповідно до ст.29 Закону України «Про запобігання корупції» (самостійно врегульовано конфлікт інтересів) – 53 та відповідно до ст.30 цього закону (усунення від виконання завдань, вчинення дій, прийняття рішень чи участі в його прийнятті) – 1 випадок.

Упродовж січня-березня 2020 року працівниками підрозділу вжито 86 організаційно-роз’яснювальних заходів, серед них: у колективах структурних підрозділів ГУ ДПС (ДФС) в області проведено навчальних заходів (лекції, семінарів) – 31, переважна частина з яких проведена на тематику декларування 2020 року. Також інформацію про роботу підрозділу упродовж 1 кварталу 2020 року, а також про важливу інформацію, пов’язану із активізацією шахрайських дій стосовно СГД області з боку «телефонних шахраїв», інформативні оголошення щодо нового сервісу в Національному агентстві з питань запобігання корупції – багатоканальної «Гарячої лінії», щодо законодавчих змін, які стосуються суб’єктів декларування з початку кампанії подання щорічних декларацій, а також щодо нових правил подання щорічних декларацій за 2019 рік, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) тощо широко висвітлено в ЗМІ.

У зв’язку із посиленням роботи з викорінення проявів корупційних та інших неправомірних дій з боку службових осіб ГУ ДПС у Тернопільській області просимо небайдужих громадян та суб’єктів господарської діяльності області повідомляти про такі факти:

- з використанням засобів поштового зв’язку, на адресу: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1;

- на електронну адресу сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС у Тернопільській області tr.szk25@tax.gov.ua (крім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

- під час особистого прийому громадян керівництвом та службовими особами ГУ (інформація про порядок запису на прийом, а також графік особистого прийому розміщуються на офіційному вебпорталі ДПС);

- у письмовому вигляді та/або засобами телефонного зв’язку (контактний телефон: 0352-43-46-19), де є змога подати таке повідомлення безпосередньо працівникам сектору з питань запобігання та виявлення корупції.

 

Сектор комунікацій за матеріалами сектору з питань запобігання

та виявлення корупції

 

 

На Тернопільщині місцеві бюджети отримали понад мільярд гривень

 

Впродовж трьох місяців цього року до місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували 1 млрд 22,5 млн грн платежів. Порівняно з січнем-березнем 2019 року сплата зросла на 97,2 млн грн або на 10,5 відсотка.

Найбільше надійшло до місцевих бюджетів таких платежів: податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно тощо.

Так, цьогоріч у першому кварталі сплатили 667,2 млн грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 55,6 млн грн більше, ніж минулого року. Представники малого бізнесу перерахували 187,5 млн грн єдиного податку, а це на 25,4 млн грн більше порівняно з відповідним минулорічним періодом. Плати за землю надійшло 82,6 млн грн, а це плюс 4,5 млн грн до січня-березня 2019 року. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 20,4 млн грн, а це плюс 3,2 млн грн до минулого року.

Лише впродовж березня 2020 року платники податків спрямували до місцевих скарбниць 310,5 млн гривень. Приріст надходжень до минулого року склав 22,2 млн грн або на 7,7 відсотка більше.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь