A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Фонд соціального страхування України

Дата: 31.03.2020 14:30
Кількість переглядів: 403

Олена Дума: Фонд знаходиться на передовій у забезпеченні захисту працюючих в період пандемії

   Термінові заходи з протидії поширенню COVID-19, організацію роботи Фонду соціального страхування України в умовах накладеного карантину, механізми дистанційних звернень застрахованих осіб і кадрові рішення на виконання антикорупційного законодавства сьогодні, 19 березня, обговорили на селекторній нараді під головуванням директора виконавчої дирекції Фонду Олени Думи.

   Участь у нараді взяли заступники директора та керівники управлінь виконавчої дирекції Фонду, начальники управлінь в областях і місті Києві.

   «Фонд соціального страхування України – один із органів, який сьогодні знаходиться на передовій, адже на нас покладено пріоритетну функцію забезпечення соціальними гарантіями саме тих осіб, які прямо постраждали від пандемії. Це, у першу чергу, працівники, які захворіли на COVID-19, а також особи, зайняті обслуговуванням населення, самоізольовані під медичним наглядом і в спеціалізованих закладах охорони здоров’я. Крім того, Фонд продовжує реалізацію виплат за соціальним страхуванням за загальними страховими випадками. Під нашою опікою 12 мільйонів людей, і зараз ми маємо мобілізувати зусилля всіх органів Фонду, щоб зробити нашу роботу ефективною», – говорить Олена Дума.

   Присутні отримали інструкції та рекомендації щодо організації ефективного функціонування системи соціального страхування у період дії карантину на рівні регіональних управлінь та їх відділень, часткового запровадження дистанційної форми роботи, а також забезпечення реалізації прав працюючих на компенсацію втраченого заробітку за лікарняними листками, фінансування декретних і страхових виплат.

   Було акцентовано на обов’язковому дотриманні та реалізації превентивних заходів, які можуть запобігти і спинити поширення коронавірусної інфекції. Керівники регіональних управлінь надали інформацію щодо стану виконання заходів з протидії COVID-19.

   Обговорено можливість дистанційного звернення застрахованих осіб до управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях і місті Києві та їх відділень, надано відповідні рекомендації.

   Під час наради було повідомлено про звільнення:

   Якиміва І.М., в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду в Івано-Франківській області, згідно з п.4 ст. 41 Кодексу законів про працю України, п.6 частини першої ст.29 та частиною другою ст.34 Закону України «Про запобігання корупції».

   Олійника М.П., в.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Вінницькій області, згідно з п.4 ст. 41 Кодексу законів про працю України, п.6 частини першої ст.29 та частиною другою ст.34 Закону України «Про запобігання корупції».

 

Пресслужба виконавчої дирекції 

Фонду соціального страхування України

www.fssu.gov.ua

 

 

 

 

 

У Фонді працюють регіональні гарячі лінії для консультацій щодо оплати лікарняних в умовах карантину

   Фонд соціального страхування України здійснює фінансування матеріального забезпечення та страхових виплат у штатному режимі. Водночас, на період карантину діє особливий порядок видачі листків непрацездатності, розширено перелік страхових випадків, за якими ФССУ фінансує надання допомог.

   Інформація щодо надання допомог особам, чия робота пов’язана з обслуговуванням населення

   Інформація щодо компенсації 50% заробітку особам на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом

   Зверніть увагу, що Фонд соціального страхування України відповідно до чинного законодавства фінансує надання допомог застрахованим, тобто офіційно працевлаштованим особам на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності.

 

Пресслужба виконавчої дирекції 

Фонду соціального страхування України

www.fssu.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь