A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини податкової

Дата: 12.02.2020 16:03
Кількість переглядів: 318

Електронний кабінет надає можливість фізичним особам сплатити податки

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області нагадує, що платник податків в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату.

Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету надає можливість фізичним особам після ідентифікації за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти. Для юридичних осіб можливість сплати податків, зборів та платежів через Електронний кабінет не реалізована.

З інформацією щодо сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна ознайомитись в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

 

Справляння екологічного податку у 2020 році

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області повідомляє, що порядок справляння екологічного податку у 2020 році не змінився та як і раніше, регламентується статтями 240-250 Розділу VІІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Разом з тим нагадуємо, що в 2019 році відбулись зміни щодо визначення платників, які справляють екологічний податок в частині зобов’язань за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення та розміру ставок цього податку, а також передбачено обов’язковість складання платниками екологічного податку окремого додатка 1 до Декларації, в частині зобов’язань за Викиди двоокису вуглецю за кодом 19011000.

Зміни передбачені Законом України від 23 листопада 2018 року №2628-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Тож під час справляння екологічного податку в частині зобов’язань за Викиди двоокису вуглецю платнику слід врахувати пропозиції, які викладені у листах ДФС:

- від 16.01.2019 №1422/7/99-99-12-03-04-17 «Про адміністрування екологічного податку» за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/ekologichniy-podatok/listi-dps/364954.html);

- від 26.04.2019 № 13932/7/99-99-12-03-04-17 «Про особливості адміністрування у 2019 році екологічного податку за викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення в атмосферне повітря в частині викидів двоокису вуглецю» за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/ekologichniy-podatok/listi-dps/376987.html).

Більш детальна інформація про основні аспекти, які повинні знати платники екологічного податку, розміщена на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/407232.html.

 

Яким чином підприємець платник єдиного податку першої-третьої груп може виправити невірну інформацію у розділі 1 звітності?

 

Самостійне виправлення помилок платники єдиного податку першої-третьої груп можуть здійснити шляхом уточнення показників Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 №578 (далі – Декларація), відповідно до ст. 50 розд. ІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, в уточнюючій Декларації.

Отже, фізичні особи – підприємці-платники єдиного податку першої-третьої груп при самостійному виправленні інформації, відображеної у розд. 1 «Загальні показники підприємницької діяльності» Декларації за попередній звітний (податковий) рік, мають подати уточнюючу Декларацію за такий звітний період з позначкою «Уточнююча», зазначивши відповідну уточнену інформацію у розд. 1 «Загальні показники підприємницької діяльності» уточнюючої Декларації.

При цьому у розділах ІІІ-IV «Показники господарської діяльності для платників єдиного податку» (відповідних груп) та рядках 8-13 розд. V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» уточнюючої Декларації відображаються показники Декларації за попередній звітний (податковий) період, що уточнюється.

Рядок 14 розд. V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» уточнюючої Декларації такими платниками не заповнюється.

Обмежень щодо кількості подання уточнюючих Декларацій ПКУ не встановлено.

Кожна подана уточнююча Декларація є дійсною і уточнює показники попередньо поданих Декларацій.

 

 

На підтримку військових жителі Тернопільщини сплатили майже 23,6 млн гривень

 

У січні 2020 року платники податків Тернопілля задля підтримки армії сплатили до держбюджету 23 млн 550,7 тис. гривень військового збору. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. «При цьому очікувані надходження перевищили на 3,6 млн гривень. Порівняно ж із січнем 2019 року сплата зросла на 5 млн 599,7 тис. грн або на 31,2 відсотка», – зазначив посадовець.

Як розповів Валерій Лісницький, кожен житель Тернопільського краю, хто отримує офіційну зарплату чи декларує доходи, може впевнено стверджувати, що фінансово підтримує національне військо. «Адже так людина сплачує військовий збір, який спрямовується до загального фонду держбюджету, а тоді – задля підтримки армії. Бо ж законодавчо передбачено, що з доходів фізичних осіб обов’язково справляється цей платіж», – наголосив очільник ГУ ДПС у Тернопільській області.

Нагадаємо, що військовий збір введений в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні операції Об’єднаних сил. Ставка збору становить 1,5%.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь