A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Вітання з Днем Соборності України

Дата: 22.01.2020 09:14
Кількість переглядів: 283

Шановні кременчани!

Сьогодні ми з усією країною відзначаємо свято, вагомість якого важко переоцінити – День Соборності України.

Однією з визначальних дат в історії нашого народу є злиття століттями відірваної одна від одної частин України: Західноукраїнської Народної республіки та Наддніпрянської України та створення 22 січня 1919 року незалежної Української Народної Республіки, що стало здійсненням віковічних мрій, якими жили і за які помирали кращі сини та доньки України.

Акт Злуки проголосили на Софійському майдані в Києві. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибокий слід в історичній пам’яті українського народу, який постійно нагадує – головною, незаперечною, неперехідною цінністю для всіх нас є незалежна, соборна держава. Головний урок Дня Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила. А для того, щоб об’єднати велику країну необхідно розпочинати з меншого.

Кременчани, пам’ятаймо, що лише у єдності помислів, дій та душ, ми можемо стати частиною рушійної сили, яка приведе до створення сильної й високорозвиненої, вільної й демократичної, європейської України. Наше місто має багату героїчну історію, до якої сам час звернутися. Ми маємо славне минуле, отже перед нами обов’язково постане велике майбутнє.

У цей день ми особливо повинні задумуватись над тим, що ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі й запорізьких козаків, а це значно важливіше за будь-які партійні уподобання й політичні розбіжності.

Сьогодення свідчить: соборність уже глибоко пройшла через серця і душі українців, ми відчуваємо себе єдиним народом, який на своїй землі будує власний український дім.

Міцного здоров’я вам, шановні кременчани, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашого міста та України! В єдності – наша сила! Миру вам і Божої Благодаті!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь