A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини податкової

Дата: 22.01.2020 09:12
Кількість переглядів: 340

Фото без опису

Рахунки СЕА ПДВ можна переглянути в Електронному кабінеті платника

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області звертає увагу суб’єктів господарювання, що реквізити рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ платники податків можуть переглянути в приватній частині Електронного кабінету у вкладці «Дані про банківські рахунки» режиму «Облікові дані платника» та у вкладці «Реєстр транзакцій» режиму «Система електронного адміністрування ПДВ».

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених положеннями Податкового кодексу України, зокрема шляхом перегляду в режимі реального часу інформації про платника податків, що збирається, використовується та формується контролюючими органами у зв’язку з обліком платників податків та адмініструванням податків, зборів, дані системи електронного адміністрування ПДВ.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

На внески до статутного фонду є готівкові обмеження

Відповідно до п. 6 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 (далі – Положення №148), суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема, з фізичними особами у розмірі до 50000 (п’ятдесяти тисяч) грн уключно.

Суб’єкти господарювання при знятті готівкових коштів із поточних рахунків з метою здійснення готівкових розрахунків із фізичними особами зобов’язані надавати на запит банку (філії, відділення) підтвердні документи, на підставі яких здійснюються такі готівкові розрахунки, необхідні банку (філії, відділенню) для вивчення клієнта з урахуванням ризикорієнтованого підходу.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунку, шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку чи небанківської фінансової установи для подальшого їх переказу на поточні рахунки в банку. Кількість суб’єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

Вимоги щодо обмеження готівкових розрахунків фізичної особи з підприємством (фізичною особою – підприємцем), які установлені п. 6 розд. ІІ Положення №148, поширюються на розрахунки за правочинами, предметом яких є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, які можуть бути оцінені в грошовій формі, в тому числі на внески до статутного фонду.

 

Можна скористатись зразком заяви на отримання ліцензії

 

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області повідомляє, що ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі – Закон №481) встановлено виключний перелік документів, на підставі яких видається, зокрема, ліцензія на право зберігання пального.

Законом України від 18 грудня 2019 року №391 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку» (далі – Закон №391) внесено зміни, серед іншого до Закону №481, якими встановлено, що суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів передбачених ст. 15 цього Закону не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального,та їх фактичне місцезнаходження, також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального. Зазначені зміни набули чинності з 29 грудня 2019 року.

Більш детально про зарахування плати за ліцензії до місцевих бюджетів йдеться у листі ДПС України від 15.01.2020 №648/7/99-00-04-01-01-07.

Так, з 1 січня 2020 року плата за ліцензії, зокрема, на право роздрібної торгівлі пальним та на право зберігання пального зараховується до місцевих бюджетів за місцем здійснення діяльності.

Звертаємо увагу, зразок заяви для отримання ліцензії на право зберігання пального має виключно рекомендаційний характер з метою уникнення складнощів у суб’єктів господарювання при її складанні.

 

На розвиток територіальних громад Тернопільщини малий бізнес перерахував понад 655 млн грн єдиного податку

 

Торік суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 655 млн 493 тис. грн єдиного податку. Порівняно з 2018 роком надходження цього платежу зросли на 95 млн 38,2 тис. гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. Упродовж 2019 року вони сплатили 410 млн 341,4 тис. грн єдиного податку, що на 78 млн 828,6 тис. грн більше, ніж позаторік.

Юрособи-спрощенці перерахували за цей період 87 млн 19,4 тис. грн єдиного податку, а це плюс 10,3 млн грн до 2018 року. Платники ж фіксованого сільськогосподарського податку, а це четверта група спрощеної системи оподаткування, у 2019 році перерахували до місцевих скарбниць 158 млн 132,1 тис. грн єдиного податку. Порівняно з січнем-груднем 2018 року надходження цього платежу від них збільшилось на 5 млн 887,7 тис. гривень.

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування регулюється гл. 1 р. XIV Податкового кодексу України. Вона передбачає особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податкових платежів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь