A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

До уваги вчителів, студентів, громадських діячів!

Дата: 20.11.2019 09:40
Кількість переглядів: 288

Триває прийом заявок на конкурс освітньо-культурних проектів на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса Відзнаку імені Олександра Капіноса започаткувала громадська організація “Родина “Героїв Небесної Сотні” задля вшанування пам'яті Героя України, Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – хлібороба, громадського діяча, організатора просвітницьких та патріотичних заходів, одного з найактивніших учасників Мовного майдану 2012 року та Революції Гідності. Олександр мав переконання, що Україна стане вільною тоді, коли кожен українець візьме на себе відповідальність бути господарем на своїй землі, де панує своя правда і воля, де цінують свій звичай і рідну українську мову. У межах цієї Відзнаки щороку проводитиметься конкурс проектів, тематика яких відповідатиме напрямкам діяльності Олександра Капіноса.

Відзнака покликана підтримувати громадських активістів, передусім із сіл і містечок України, які прагнуть змін у своїй громаді й готові реалізовувати освітні, культурні, соціальні, екологічні ініціативи, формувати спільноти там, де проживають або звідки походять учасники конкурсу. З 1 по 30 листопада 2019 року в межах Відзнаки імені Олександра Капіноса триває конкурс на кращий освітньо-культурний проект, метою якого є зацікавлення та залучення дітей і молоді до дослідження, вивчення та збереження культурної спадщини українського народу – живих традицій, звичаїв, обрядів, народних танців, традиційного народного співу, гри на народних інструментах, фольклору, народних ремесел, а також підвищення обізнаності та залучення місцевих громад до цієї сфери. Призовий фонд – 15 тисяч гривень на втілення проекту-переможця. Нагородження переможця відбудеться 17 грудня 2019 року в місті Кременець Тернопільської області на малій батьківщині Олександра Капіноса. Членами журі є провідні етнографи, фольклористи, музеєзнавці, культурні діячі України, члени родини Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса та громадської організації “Родина Героїв “Небесної Сотні”. До участі в конкурсі запрошуються громадські активісти, вчителі, студенти із сіл, селищ та містечок України з населенням до 15 тисяч осіб.

Для участі у конкурсі необхідно до 30 листопада 2019 року включно: - ознайомитися з інформацією та Положенням про проведення конкурсу за посиланням: http://heavenly-hundred.org.ua/projects/vidznaky-heroiv-2019/vidznaka-imeni-oleksandra-kapinosa2019/ - заповнити всі поля анкети за посиланням: https://forms.gle/cqssaoyvDw1CE9vMA

До анкети додається: - опис проекту у форматі PDF, DOC або DOCX. В описі проекту обов'язково повинна бути назва, термін виконання; опис запланованих видів діяльності, статті витрат на втілення проекту; - мотиваційний лист з обґрунтуванням важливості майбутнього проекту конкурсанта, його значення для місцевої громади та очікуваних результатів від його втілення; - коротке резюме чи історію існування організації з описом попередньої громадської діяльності; - додаткові матеріали, які ілюструють попередню громадську діяльність, що відповідає темі Відзнаки (фото, відео реалізованих заходів, публікації про них у ЗМІ) . Додаткові матеріали можна завантажити на свій Google-диск і надати посилання для доступу для vydznaka.kapinos@gmail.com, або надати посилання на он-лайн ресурси (публікації у ЗМІ, фото, тощо). Відзнака імені Олександра Капіноса заснована в межах проекту “Відзнаки Героїв” у 2018 році. Партнерами у заснуванні та втіленні Відзнаки є Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” та Мистецьке об’єднання “Глечик”.

Довідка:

Олександр Капінос мешкав у селі Дунаїв Кременецького району Тернопільської області. Навчався у Львівському лісотехнічному інституті. Голова громадської організації “Патріоти Волині”. У 2012 році брав участь в акціях протесту проти “мовного закону”, голодував упродовж 12 днів. Під час Революції Гідності належав до сотні “Волинська Січ”. За незламний дух мав псевдонім “Кремінь”. Під час протистояння на Майдані в ніч із 18 на 19 лютого його поранили. Був госпіталізований. Помер у лікарні після перенесеної операції. Олександру Капіносу було 29 років.

“Коли я впаду, мою кров вип'є рідна земля, щоб виростити з неї траву для коня того, хто стане на моє місце” – такий напис обрав Сашко для пам'ятника Борцям за Волю і незалежність України, який разом із братом та друзями побудували в селі Куликів на Тернопільщині. Детальніше інформація про конкурс знаходиться за посиланням http://heavenlyhundred.org.ua/projects/vidznaky-heroiv-2019/vidznaka-imeni-oleksandra-kapinosa-2019/

Якщо маєте питання, будь ласка, пишіть нам на сторінку Відзнака імені Олександра Капіноса.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь