A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини податкової

Дата: 19.11.2019 15:08
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

Порядок заповнення графи «номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу» акцизної накладної, коли пальне/спирт етиловий переміщується тягачем з причепом

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2019 №262 (далі – Порядок).

Відповідно до п. 2 розд. I Порядку особи, які ввозять на митну територію України або вивозять за межі митної території України пальне або спирт етиловий, здійснюють реалізацію пального або спирту етилового відповідно до вимог п. п. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та які відповідно до п. п. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 ПКУ визначені платниками акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, складають, зокрема:

- акцизні накладні форми «П» – при реалізації пального;

- акцизні накладні форми «С» – при реалізації спирту етилового.

У відповідних випадках у акцизній накладній форми «П» або «С» зазначаються реквізити пересувного акцизного складу, з якого/на який фізично відвантажене (отримане) пальне/спирт етиловий, зокрема номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави.

При цьому п. 14.1.6 прим. 1 ст. 14 ПКУ визначено, що акцизний склад пересувний – транспортний засіб (автомобільний, залізничний, морський, річковий, повітряний, магістральний трубопровід), на якому переміщується та/або зберігається пальне або спирт етиловий на митній території України.

Процедура державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку, зокрема, причепів, напівпричепів, оформлення та видачі реєстраційних документів і номерних знаків визначена Порядком державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07 вересня 1998 року №1388 (далі – Порядок №1388).

Відповідно до п. 16 Порядку №1388 на зареєстровані в уповноважених органах Міністерства внутрішніх справ України транспортні засоби видаються, зокрема, номерні знаки, що відповідають державному стандарту України: два номерні знаки – на автотранспорт, один – зокрема, на причіп та напівпричіп.

Враховуючи, що при переміщенні пального/спирту етилового тягачем з причепом, фізично таке пальне/спирт етиловий перебуває саме в причепі, який є транспортним засобом та містить номерні знаки, то в графі «номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу» акцизної накладної зазначається номер такого причепу.

Коли приховали інформацію про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням

Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ.

Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Заява про взяття на облік платника податків за неосновним місцем обліку подається у відповідний податковий орган протягом 10 робочих днів після створення відокремленого підрозділу, реєстрації рухомого чи нерухомого майна чи відкриття об’єкта чи підрозділу, через які провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню.

Згідно з п. 117.1 ст. 117 ПКУ неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності, відповідно до вимог встановлених ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 510 гривень.

При не усуненні таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень.

Хто є платниками екологічного податку?

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

- викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;

- скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти;

- розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання);

- утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

- тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

При цьому розміщення відходів – постійне (остаточне) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів (п. п. 14.1.223 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

 

Майже 606 тис. грн надійшло до бюджету від реалізації безхазяйного майна на Тернопільщині

 

Упродовж січня-жовтня 2019 року 528 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, скоротили його на суму 84,5 млн гривень. До того ж повністю сплатили заборгованість 392 суб’єкти господарювання на суму 73,2 млн гривень.

Внаслідок погашення податкового боргу зведений бюджет поповнився 24,7 млн гривень. До державного бюджету боржники спрямували 18,5 млн гривень.

З початку року податківці направили до суду 85 звернень щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів на суму податкового боргу 52,2 млн гривень. Уже задоволено 52 такі заяви на суму 25 млн гривень. Задля стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби до суду також направили 49 позовів. Заявлена у них сума податкового боргу склала 135,9 млн гривень.

Від реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшли 605,9 тис. гривень. З них державний бюджет отримав 179,5 тис. грн, а місцеві – 426,4 тис. гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь