A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Рік тому Кременеччина втратила Андрія Пушкаря...

Дата: 14.11.2019 09:11
Кількість переглядів: 333

Цей день рік тому приніс Кременеччині та всьому спортивному світу велику втрату. 14 листопада 2018 року у жахливій ДТП на Рівненщині загинув відомий  спортсмен, багаторазовий Чемпіон світу та Європи з армреслінгу, Почесний Громадянин Кременця Андрій Пушкар...

Сьогодні, о 16.00 годині кременчани та усі, хто знав і шанує світлу пам'ять про Андрія, прийдуть на площу напроти Лютеранської церкви аби вшанувати його.

 

Андрій Пушкар народився 6 серпня 1985 року в Кременці, випускник Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка.

Перші змагання, в яких узяв участь – «Козацькі забави» в Кременці, тоді підняв колоду 52 рази, з вагою 70 кг. Першим видом спорту Андрія був пауерліфтинг, який зміцнила м'язи майбутнього чемпіона і розвинули непогану базу для майбутнього армрестлерів.

Армрестлінгом Андрій почав займатися з дитинства. Виступав у суперважкій ваговій категорії. У 2003 році виграв першу медаль чемпіонату світу, а у 2006-му, у віці 21 року став заслуженим майстром спорту. На чемпіонаті світу-2012 Андрій виграв дві золоті нагороди.

Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів – чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу – з понад 30 країн.

Лауреат номінації «Разом з олімпійцями» конкурсу «Герої спортивного року Тернопільщини – 2015». Також нагороджений відзнакою Президента України – ювілейна медаль «25 років незалежності України».

Тренувався Андрій Пушкар за власно розробленою методикою 3 рази в тиждень, кожне тренування тривало 1,5-2 години.

Крім власних тренувань Андрій сам займався тренерською діяльністю – тренував дітей у власному тренажерному залі, який розташовується на 1 поверсі його будинку, а так само був тренером в центрі фізичної культури Тернопільського університету і президентом Тернопільської федерації з армспорту.

Андрій Пушкар не дожив два дні до важливого матчу проти принципового суперника, уродженця Кривого Рогу, а нині москвича Дениса Ципленкова у рамках Кубку світу серед професіоналів «Злотий Тур». Росіянин Денис Циплєнков, супротивник трагічно загиблого у ДТП рукоборця Андрія Пушкаря, залишив пояс чемпіона його сину – Леву…

Світла пам'ять про Велику і Добру людину назавжди залишиться у серцях кременчан.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь