A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Візит польської делегації до Кременця

Дата: 12.10.2019 15:41
Кількість переглядів: 816

Учора, 11 жовтня, у Кременці з робочим візитом перебувала делегація із Польщі. До її складу увійшли Державний секретар Канцелярії президента Польщі Анджея Дуди – Адам Квятковський, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Маріан Мазур, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, Віце-консул Генерального консульства РП у Луцьку Тереза Хрущ. 

Поважні гості відвідали літературно-меморіальний музей Юліуша Словацького, де їх гостинно зустріли та провели цікаву екскурсію працівники. Згодом делегація вирушила на монастирське кладовище, де поховані багато видатних представників польського народу, що свого часу жили та працювали у Кременці. Не могли оминути також своєю увагою й польський цвинтар, який є не просто місцем захоронення, а й має вагоме історико-архітектурне значення, адже там розташована пам’ятка – родинна каплиця Мочульських.

Далі делегація вирушила у Дім польського товариства ім. Юліуша Словацького, де зустрілася з польською громадою, де вручила привезені із собою подарунки.

Як підсумок візиту відбулася зустріч у Кременецькій міській раді та перемовини із міським головою Олексієм Ковальчуком, до яких долучилися голова районної ради Володимир Стефанський та в. о. голови Кременецької РДА В’ячеславом Онишкевичем.У результаті перемовин досягнули домовленості про двосторонню співпрацю на регіональному рівні у галузях освіти, культури та туризму.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь