A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 08.10.2019 08:17
Кількість переглядів: 293

Довідники податкових пільг оновлено з 1 жовтня 2019 року

Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області повідомляє, що ДПС України станом на 01.10.2019 оприлюднила:

- довідник податкових пільг №94/1, що є втратами доходів бюджету;

- довідник інших податкових пільг №94/2.

У вказаних довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита. Також позначено початок та кінець дії пільг.

Довідники розміщено на офіційному веб-порталі ДПС України за посиланням:  https://www.tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html.

За що до власників пального можуть застосувати штраф

Пунктом 128 прим. 1.1 ст. 128 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, зокрема, що необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі рівнеміра-лічильника на введеному в експлуатацію резервуарі, розташованому на акцизному складі, та/або витратоміра-лічильника на місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованого на акцизному складі тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 20 тис. гривень за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу та/або незареєстрований витратомір-лічильник.

Повторне протягом року вчинення на тому ж акцизному складі будь-якого з порушень, передбачених абзацом першим п. 128 прим. 1.1 ст. 128 прим. 1 ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 тис. гривень за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу, та/або незареєстрований витратомір-лічильник.

При цьому, згідно з п. 18 підрозд. 5 розд ХХ ПКУ, норми ст. 128 прим. 1 ПКУ застосовуються:

- з 01 липня 2019 року – до розпорядника акцизного складу, на акцизному складі якого розташовано резервуари, загальна місткість яких перевищує 20000 куб. метрів;

- з 01 жовтня 2019 року – до розпорядника акцизного складу, на акцизному складі якого розташовано резервуари, загальна місткість яких перевищує 1000 куб. метрів, але не перевищує 20000 куб. метрів;

- з 01 січня 2020 року – до розпорядника акцизного складу, на акцизному складі якого розташовано резервуари, загальна місткість яких не перевищує 1000 куб. метрів.

Фіскальний звітний чек: заокруглення сум розрахунків готівкою

Відповідно до п. 5 розд. І Положення про форму і зміст розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 №13 розрахункові документи, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій на паперовому носії, можуть містити додаткові дані про проміжний підрахунок загальної суми за чеком, суму здачі та інші дані, зокрема інформацію, яка визначена технічними вимогами до спеціалізованих реєстраторів розрахункових операцій.

Таким чином, суб’єкти господарювання можуть додатково друкувати у реквізитах розрахункових документів загальну вартість придбаних товарів (отриманих послуг) у межах фіскального чеку наступним чином:

- після рядка 7 фіскального чеку перед рядком 8 фіскального чеку додати нові рядки «Загальна вартість придбаних товарів (отриманих послуг) за чеком до заокруглення» та «заокруглена знижка/заокруглена надбавка»;

- в рядку 8 фіскального чеку «СУМА» зазначати «Загальна вартість придбаних товарів (наданих послуг) за чеком після заокруглення». Саме вказана сума вважається сумою розрахунку за відповідним розрахунковим документом.

До підсумку розрахункових операцій Z-звіту та Х-звіту відповідно до пп. 15 та 17 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2002 №199, має потрапляти загальний підсумок розрахункових операцій за реалізовані товари (надані послуги), тобто сума з розрахункових документів після заокруглення.

На Тернопільщині спрямували майже 2,8 млрд грн на забезпечення соціальних виплат

Упродовж січня-вересня цього року платники податків Тернопільської області сплатили 2 млрд 789,1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Додатково забезпечено 40,7 млн грн, оскільки до очікуваних надходжень надійшло плюс 1,5 відсотка. Порівняно з відвідним періодом минулого року приріст надходжень із цього платежу склав 408,4 млн грн або на 17,2 відсотка більше.

Найбільше сплатили єдиного внеску в м. Тернополі та Тернопільському районі. Так, платники обласного центру спрямували на соціальні виплати 1 млрд 231,9 млн грн цього платежу, що на 187 млн грн або на 17,9 відсотка більше минулорічного показника. Платники Тернопільського району сплатили 179,4 млн грн єдиного внеску, а це на 20,6 млн грн більше, ніж торік. У Чорткові та Теребовлянському районі надходження цього внеску склали 140,5 млн грн та 126,4 млн грн, а це відповідно на 28,1 млн грн та 25 млн грн перевищило показники січня-вересня 2018 року.

Вважаємо за доречне нагадати, з жовтня 2019 року вступили в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів ДПС України для сплати коштів єдиного соціального внеску та фінансових санкцій за стандартом IBAN (29 літерно-цифрових символів). Тобто, починаючи з цього часу, кошти, сплачені на старі рахунки з єдиного внеску, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам як нез’ясовані надходження.

Із переліком оновлених рахунків можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС у Тернопільській області у розділі «Бюджетні рахунки».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь