A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

МОНЕТИЗАЦІЯ ПІЛЬГ!

Дата: 19.09.2019 11:25
Кількість переглядів: 813

З 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 р. №373 паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

https://cdn.abo.media/img/hand/fing2.pngЯк призначатимуться пільги у безготівковій формі?

Монетизована пільга призначатиметься у безготівковій формі усім пільговикам автоматично. Кошти надходитимуть на персональний особовий рахунок в “Ощадбанку”. А звідти — автоматично перераховуватимуться на оплату житлових та комунальних послуг. Для цього управителі, об’єднання, надавачі комунальних послуг повинні укласти договори з АТ “Ощадбанк”.

Такий механізм буде зручний, насамперед, для людей похилого віку та для всіх, хто має право на пільгу, але не хоче змінювати усталений алгоритм дій.

Домогосподарства, які оформили житлову субсидію і серед членів сім'ї, яких є особи, що мають право на пільги,  мають право на відшкодування тільки житлової субсидії.

 

https://cdn.abo.media/img/hand/fing2.pngЩо зробити, аби отримати пільги готівкою?

 

Пільга може бути призначена готівкою з виплатою щомісяця. Для цього пільговик повинен подати заяву до органу соціального захисту та вказати номер рахунку в “Ощадбанку”, куди перераховуватимуть гроші.

Управління соцзахисту щомісяця до 25 числа формуватиме реєстр пільговиків для виплати пільг у готівковій формі і передаватиме його до Міністерсва соціальної політики. А вже Міністерство, опрацювавши реєстри, надішле їх до “Ощадбанку” для виплати монетизованих пільг.

Зняти кошти з рахунку можна буде в будь-який момент. Оскільки пільга почне діяти з жовтня, вперше отримати гроші пільговик зможе у листопаді.

 

https://cdn.abo.media/img/hand/fing3.png

Обов’язки пільговика!

Пільговик має сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги.

Якщо пільговик, який отримує монетизовану пільгу готівкою, заборгує за комунальні послуги понад місяць суму понад 340 гривень (20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), виплату пільги готівкою припинять. Надалі цю допомогу виплачуватимуть у безготівковій формі.

Також пільговик зобов’язаний повідомляти в соцуправління про зміну всіх обставин, які впливають на пільгу. Сума пільги, яка була виплачена надміру через зловживання пільговика, має бути повернута ним до державного бюджету. Якщо ж пільговик добровільно відмовиться повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги, її буде примусово стягнуто через суд.

 

https://cdn.abo.media/img/hand/fing4.pngЯк вираховуватиметься сума пільг?

 

Розрахунки сум пільг будуть проводити в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. Враховується: право на пільгу, відсоток на пільгу, кількість членів сім’ї, технічні характеристики та квадратні метри житлового будинку чи опалювальної площі тощо. Опалювальну площу управління соцзахисту звірятиме з даними управління газового господарства.

До реєстру внесено всіх пільговиків. А це — інваліди війни, учасники бойових дій, діти війни, жертви нацистських переслідувань, реабілітовані, багатодітні сім’ї, прийомні сім’ї, ліквідатори аварії на ЧАЕС та ін.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь