A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 19.08.2019 09:50
Кількість переглядів: 411

Фото без опису

 

Форма, за якою нададуть відомості з ДРФО – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків

Пунктом 70.3 ст. 70 Податкового кодексу України передбачено, що до інформаційної бази Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) включаються такі дані про фізичних осіб, зокрема джерела отримання доходів, сума нарахованих та/або отриманих доходів та сума нарахованих та/або сплачених податків.

Порядок отримання відомостей з Державного реєстру та форми відомостей встановлені Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за №1306/31174 (далі – Положення).

Відповідно до п. 2 розд. X Положення відомості з Державного реєстру є документом, який безоплатно надається контролюючим органом за зверненням фізичної особи – платника податків (його представника) щодо отримання відомостей з Державного реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в Державному реєстрі.

Для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу, та заяву щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за формою № 10ДР (далі – Заява за формою № 10ДР) (додаток 14 до Положення). Представник додає до Заяви за формою № 10ДР довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя (абзац перший п. 4 розд. X Положення).

Згідно з пунктом 6 розділу X Положення контролюючий орган протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи (представника) надає відомості з Державного реєстру за формами, наведеними в додатках 15, 16 до Положення.

Враховуючи викладене, відомості з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, надаються за формами, наведеними в додатках 15, 16 до Положення.

Зазначені відомості з Державного реєстру свідчать про наявність або відсутність інформації про доходи/джерела доходів фізичної особи – платника податків за запитуваний період.

 

Найпопулярніша послуга – видача карток платників податків

Послугами 17 Центрів обслуговування платників територіальних підрозділів ГУ ДФС у Тернопільській області скористалися 250 651 особа впродовж січня-липня 2019 року. Фахівці фіскальної служби надали 70 094 адміністративних послуги.

Найбільше послуг надали працівники Тернопільського управління – 22 915 (32,7%), трохи менше Кременецького – 13 752 (19,6%), Теребовлянського – 11 522 (16,4%), Чортківського – 9 695 (13,8%), Козівського – 8 635 (12,3%) та ГУ ДФС в області – 3 575 (5,1%).

Найпопулярнішою серед відвідувачів виявилася послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Адже нею скористалися 29 080 громадян, що складає 41,5% від загальної кількості наданих адміністративних послуг. Трохи менше послуг надали з видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 18 591 (26,5%). За отриманням витягів із реєстру платників єдиного податку та реєстрацією платниками єдиного податку у ЦОПи звернулися відповідно 4 188 та 3 736 відвідувачів.

Доречно зауважити, що у приміщенні ЦОПу Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян. Так, упродовж січня-липня 2019 року працівники підрозділу згенерували 7 124 відкритих ключів електронного цифрового підпису.

На Тернопільщині надходження митних платежів зросли на 54 відсотки

Упродовж січня-липня 2019 року Тернопільська митниця ДФС до Державного бюджету України перерахувала понад 1 млрд 551млн гривень. Це на 720 млн грн або на 54 відсотки перевищило аналогічний показник минулого року. Про це повідомила очільниця відомства Оксана Антонович.

Вона зазначила, що лише у липні спрямували до скарбниці нашої країни 354 млн грн. митних платежів, що на 201 млн грн або на 43 відсотки більше, ніж у 2018 році.

Цьогоріч за сім місяців серед платежів, яких найбільше спрямовано до держбюджету, такі: податок на додану вартість, мито, акцизний податок, плата за здійснення митних формальностей. Так, надійшло 1 млрд 68 млн грн податку на додану вартість, що майже на 341 млн грн або на 68 відс. більше, ніж у січні-липні минулого року. Мита сплатили понад 160 млн грн, приріст порівняно із минулим роком склав понад 80 млн грн або 49,9 відсотка. У 13 разів більше, ніж минулоріч, у січні-липні 2019 року перерахували акцизного податку: 288,9 млн грн проти 21,7 млн гривень. Плата за здійснення митних формальностей та інші надходження склали 34,2 млн грн, що майже на 31,8 млн грн або у 14 разів більше, ніж за звітний період 2018 року.

«Зростанню надходжень найбільше посприяла активізація ввезення транспортних засобів, зокрема легкових автомобілів громадянами», – зазначила Оксана Антонович. Адже при ввезенні цих транспортних засобів упродовж січня-липня цього року сплатили 709 млн гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь