A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 14.06.2019 12:13
Кількість переглядів: 457

Фото без опису

Нерухомість, яку відносять до об’єктів житлової нерухомості

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. п. 14.1.129 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єкти житлової нерухомості – це будівлі, віднесені відповідно до законодавства до житлового фонду, дачні та садові будинки.

Будівлі, віднесені до житлового фонду, поділяються на такі типи:

а) житловий будинок – будівля капітального типу, споруджена з дотриманням вимог, встановлених законом, іншими нормативно-правовими актами, і призначена для постійного у ній проживання. Житлові будинки поділяються на житлові будинки садибного типу та житлові будинки квартирного типу різної поверховості. Житловий будинок садибного типу – житловий будинок, розташований на окремій земельній ділянці, який складається із житлових та допоміжних (нежитлових) приміщень;

б) прибудова до житлового будинку - частина будинку, розташована поза контуром його капітальних зовнішніх стін, і яка має з основною частиною будинку одну (або більше) спільну капітальну стіну;

в) квартира – ізольоване помешкання в житловому будинку, призначене та придатне для постійного у ньому проживання;

г) котедж – одно-, півтораповерховий будинок невеликої житлової площі для постійного чи тимчасового проживання з присадибною ділянкою;

ґ) кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах, ізольовані помешкання в квартирі, в якій мешкають двоє чи більше квартиронаймачів.

Садовий будинок – будинок для літнього (сезонного) використання, який в питаннях нормування площі забудови, зовнішніх конструкцій та інженерного обладнання не відповідає нормативам, установленим для житлових будинків (п. п. 14.1.129.2 п. п. 14.1.129 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Дачний будинок – це житловий будинок для використання протягом року з метою позаміського відпочинку(п. п. 14.1.129.3 п. п. 14.1.129 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Терміни для добровільної реєстрації платником ПДВ

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області звертає увагу суб’єктів господарювання. У разі добровільної реєстрації особи як платника податку або особи, яка відповідає вимогам, визначеним п. п. 6 п. 180.1 ст. 180 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), реєстраційна заява подається згідно з п. 183.7 ст. 183 ПКУ не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

При переході осіб зі спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку, на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ, у випадках, визначених гл. 1 розд. XIV ПКУ, за умови, що такі особи відповідають вимогам, визначеним п. 182.1 ст. 182 ПКУ, реєстраційна заява подається у строк, визначений п. 183.3 ст. 183 ПКУ.

При зміні ставки єдиного податку відповідно до п. п. «б» п. п. 4 п. 293.8 ст. 293 ПКУ реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ (п. 183.4 ст. 183 ПКУ).

Згідно з п. 183.5. ст. 183 ПКУ особи, зазначені у п. 183.3 ст. 183 ПКУ, можуть навести у заяві бажаний (запланований) день реєстрації як платника податку, що відповідає даті початку податкового періоду (календарний місяць), з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на складання податкових накладних.

Реєстрація осіб, зазначених в абзаці другому п. 183.4 ст. 183 ПКУ, діє з першого числа календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату податку на додану вартість.

Якщо останній день строку подання заяви припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем строку вважається наступний за вихідним, святковим або неробочим робочий день.

площі забудови, зовнішніх конструкцій та інженерного обладнання не відповідає нормативам, установленим для житлових будинків (п. п. 14.1.129.2 п. п. 14.1.129 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

 

Дачний будинок – це житловий будинок для використання протягом року з метою позаміського відпочинку(п. п. 14.1.129.3 п. п. 14.1.129 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

На Тернопільщині послугами Центрів обслуговування фіскальної служби скористалися майже 162 тисячі осіб

Впродовж січня-травня цього року в 17 Центрах обслуговування платників територіальних підрозділів Головного управління ДФС у Тернопільській області побували 161 778 візитерів. Фахівці фіскальної служби Тернопільщини їм надали 53 758 адміністративних послуг. Відрадно, що мешканці області активно користуються електронними сервісами, застосовуючи ключі цифрового підпису. Тому в них зникає потреба особистого візиту до фіскальних установ.

Третину всіх адміністративних послуг надали працівники Тернопільського управління – 16 878 (31,4%), трохи менше Кременецького управління – 10 893 (20,3%), Теребовлянського управління – 9 225 (17,2%), Чортківського та Козівського відповідно 7 469 (13,9%) та 6 904 (12,8%), а також ГУ ДФС в області – 2 369 (4,4%).

Найчастіше зверталися відвідувачі, щоби отримати картку платника податків та внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника. Такою послугою скористалися 21 138 мешканців області. Також значну кількість послуг надали з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 16 997. З метою отримання витягів з реєстру платників єдиного податку та реєстрації платником єдиного податку звернулись відповідно 2 954 та 2 638 осіб.

У приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадян. Упродовж січня-травня 2019 року працівники підрозділу згенерували 5 618 відкритих ключів електронного цифрового підпису.

На Тернопільщині стартувала операція «Бастіон»

Із третього червня на всій митній території України стартувала операція «Бастіон». Мета цього заходу - попередити та не допустити незаконне переміщення товарів через митну територію України і тому припинити порушення законодавства у податковій та митній сферах.

Про це повідомив Володимир Петрук, керівник групи, заступник начальника – начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС, під час першого засідання Територіальної робочої групи з проведення операції «Бастіон».

На теренах Тернопільщини спецоперацію проводять спільно підрозділи митниці, фіскальної служби області та податкова міліція. Звісно, що у разі необхідності залучатимуть і правоохоронців.

За словами Володимира Петрука, взаємодія вказаних структур полягає в обміні інформацією про можливі факти порушення вимог митного та податкового законодавства, а також у проведенні спільних заходів, щодо виявлення, попередження та документування порушень митного або податкового законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності.

Також під час наради виокремлено основні завдання спецоперації. Зокрема, «Бастіон» сприятиме запобіганню та виявленню переміщення товарів через кордон України поза митним контролем, виявленню та території України місць нагромадження та реалізації товарів, ввезених на територію нашої держави з порушенням вимог чинного законодавства, встановлення та припинення фактів ухилення від сплати податків при здійсненні опперацій купівлі-продажу товарів, переміщених на територію України з порушеннями. Ця спецоперація передбачає проведення перевірки законності здійснення експортних операцій, а також вжиття заходів контролю до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, встановлення фінансових операцій, пов’заних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування терозму.

«На сьогодні у нас є чіткий алгоритм дій, дотримуючись яких зможемо ліквідувати злочинні схеми, зменшити тіньову економіку, і тому забезпечити повноту декларування та сплати податків», - наголосив Володимир Петрук. Він зазначив, що фахівці працюватимуть і над створенням «легкого» кордону, з точки зору митного оформлення і переміщення товарів для легального бізнесу, та зменшенням впливу людського фактору під час здійснення митних формальностей та адміністрування податків.

Триватиме операція до 31 грудня 2019 року на всій митній території України. Проводитиметься вона у пунктах пропуску через Державний кордон України, митних постах, відділах (секторах) митного оформлення, місцях доставки товарів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь