A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Щодо визначення членів сім’ї особи із складу домогосподарства

Дата: 30.05.2018 15:45
Кількість переглядів: 8202

Відповідно до нової редакції Положення про порядок призначення житлових субсидій, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022”, до складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані і фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії.

Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім'ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. Соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Статтею 3 Сімейного кодексу України визначено, що подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно. Дитина належить до сім’ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

При цьому під час практичної реалізації відповідних норм законодавства виникають питання щодо включення до сукупного доходу домогосподарства доходів одного з батьків дитини, яка проживає з іншим із батьків, у разі їх розлучення, а також реєстрації та проживання за різними адресами.

У такому випадку доходи того з батьків, що не зареєстрований та не проживає разом з дитиною, не включаються до сукупного доходу домогосподарства за документального підтвердження проживання дитини з іншим із батьків.

Аналогічний підхід застосовується у випадку, коли батьки дитини не реєстрували шлюб.

 

 

Управління соціального захисту населення

Кременецької міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь