A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Комісія обстежує міські ринки

Дата: 08.06.2018 15:37
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Сьогодні комісія із перевірки і виявлення здійснення стихійної торгівлі здійснила виїзд та огляд на великому міському ринку (вул. Симона Петлюри). Комісія провела роз’яснювальну роботу із продавцями, які здійснюють свою торгівельну діяльність поблизу проїжджої частини. Наголосили на тому, що така локація наражає на небезпеку потенційних покупців, які при бажанні щось купити змушені робити це з дороги, а це траса державного значення, якою постійно рухаються великогабаритні автомобілі.

До проведення превентивних заходів залучили також правоохоронців. І, якщо цього разу із продавцями лише спілкувалися та намагалися донести розуміння небезпеки такої діяльності, то наступного тижня із допомогою поліції підприємців, що торгують у непризначених для цього місцях штрафуватимуть.

Комісія була нещодавно створена при Кременецькій міській раді з метою вжиття повноцінних заходів щодо припинення реалізації населенню небезпечних в епідемічному значенні продуктів харчування та ліквідації місць несанкціонованої торгівлі у м. Кременець. Найбільші стихійні ринки у місті розташовані на центральній площі (напроти Лютеранської церкви), по вул. Дубенська (поблизу автовокзалу) та на вул. Симона Петлюри (поблизу супермаркету «Вопак» та «Хлібокомбінату»).  Усі вони обстежені та надалі обстежуватимуться комісією. Продавці отримали письмові попередження щодо відповідальності за торгівлю у непризначених місцях.

Згідно ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь