A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Фонд соціального страхування інформує

Дата: 21.09.2018 15:27
Кількість переглядів: 359

 

Особи з інвалідністю через професійні травми мають право на забезпечення медичним доглядом і побутовим обслуговуванням за рахунок коштів Фонду

Фондом соціального страхування України здійснюється фінансування виплат для забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом або побутовим обслуговуванням у обсязі 100% потреби. Необхідність зазначених видів послуг визначають медико-соціальні експертні комісії (МСЕК).

За оперативними даними, упродовж восьми місяців 2018 року ФССУ здійснив виплати на спеціальний медичний догляд для 690 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, на постійний сторонній догляд – для 2349 осіб, на побутове обслуговування – для 2918 потерпілих на виробництві.

Сума витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від виду догляду, встановленого МСЕК, і не може бути меншою (на місяць) від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на день виплати, – на спеціальний медичний догляд; половини розміру мінімальної заробітної плати – на постійний сторонній догляд; чверті розміру мінімальної заробітної плати – на побутове обслуговування.

Облік потерпілих, які мають право на забезпечення спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням, ведуть робочі органи виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням справ про страхові виплати потерпілих. Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду заяву про забезпечення необхідними видами догляду.

До заяви додаються копії висновку МСЕК про потребу у забезпеченні необхідними видами догляду та індивідуальної програми реабілітації (у разі відсутності зазначених документів у справі), завірені працівником робочого органу виконавчої дирекції Фонду на підставі пред’явлених потерпілим оригіналів цих документів.

Показник ефективності медичної реабілітації за кошти Фонду сягнув 83,4%, охоплення – 100%

Відновне лікувння на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, що надається застрахованим особам безоплатно, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, має показник ефективності 83,4% у лікуванні складних патологій. Охоплення послугою серед працевлаштованих сягає 100% потреби.

За словами голови правління Фонду соціального страхування України Володимира Саєнка, одним із головних чинників високих показників результативності відновного лікування є оперативність – пацієнти направляються до санаторно-курортних закладів зі стаціонару лікарні. «Медична реабілітація спрямована не лише на закріплення результатів стаціонарного лікування, а на повноцінне його продовження, упередження ускладнень і первинної інвалідності. Із загальної кількості застрахованих осіб, які пройшли реабілітацію за кошти Фонду у першому півріччі 2018 року, 10 669 осіб, або 83,4% повністю відновили працездатність та приступили до роботи одразу після виписки із санаторію. Це люди, які перенесли інсульти, черепно-мозкові травми, операції на серці, легенях тощо», – зазначає Володимир Саєнко.

Тривалість відновного лікування за рахунок коштів ФССУ становить до 24 днів і фінансується Фондом 100-відсотково для кожної застрахованої особи, яка має медичні покази для його проходження.

У розрізі профілів реабілітаційного лікування, найвищий показник ефективності має медико-психологічна реабілітація учасників АТО – працездатність відновлено повністю у 100% пацієнтів. У застрахованих осіб, які отримали відновне лікування у підгострому періоді після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах, працездатність відновлено у 97,7% від загальної кількості. Ефективність реабілітації після оперативних втручань на органах зору – повне відновлення працездатності у 88,7% осіб.

Серед пролікованих застрахованих осіб за профілем м’язово-скелетної реабілітації (підгострий період після ортопедичних та травматологічних операцій, ревматологічні захворювання, підгострий період опіків) повне відновлення працездатності становило 82,7%. Показник ефективності за профілем кардіо-пульмонарної реабілітації (підгострий період інфаркту міокарда, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, після операцій на серці; підгострий період після захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет) – 81,4%.

Нагадаємо, пройти відновне лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм за кошти ФССУ має право кожна застрахована особа за наявності медичних показань – сьогодні під опікою Фонду більше 12 млн осіб, які мають офіційне працевлаштування, або є фізичними особами-підприємцями.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь