A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Відбулася 49 сесія Кременецької міської ради

Дата: 05.03.2019 15:06
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Сьогодні, 5 березня, відбулася 49-та сесія Кременецької міської ради.  Участь в засіданні взяли 17 депутатів, на розгляд винесено понад сто питань.

Першим і одним із найважливіших питань було Про затвердження параметрів Громадського бюджету на 2020 рік.

Громадський бюджет надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Тобто це спосіб визначення видатків частини міського бюджету м. Кременець за допомогою прямого волевиявлення кременчан. Мешканці міста самостійно пропонують та обирають – на що саме витратити частину коштів міського бюджету.
Громадський бюджет – це механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, долати корупцію, робити місто кращим та дати можливість кожному мешканцю відчути причетність та відповідальність за те, яким буде його місто. У Кременці Громадський бюджет впроваджується вперше.

Під час засідання депутати прийняли низку програм та змін до програм. Зокрема обранці підтримали зміни до Прог7рами розвитку видавничої справи та інформаційного простору в м. Кременець на 2018-2019 роки. А це означає, що незабаром місто матиме власну FM хвилю.

Важливим кроком для наповнення місцевого бюджету стало схвалення рішення Про туристичний збір на 2019 рік. Тепер перед міською радою постає завдання забезпечення якісного моніторингу готельного бізнесу в Кременці та відповідно справедливого та прозорого отримання збору із туристів, які приїздять до Кременця і залишаються у готельних комплексах міста.

Традиційно непростим та емоційним був розгляд земельних питань. Проте, як земельна комісія напередодні, так сьогодні на сесії депутати зробили усе аби рішення були справедливими та в жодному разі не суперечили законодавству.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь