A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Щодо ситуації у школі мистецтв ім. Михайла Вериківського

Дата: 16.08.2018 14:54
Кількість переглядів: 706

Фото без опису

На сьогодні непроста ситуація склалася навколо Кременецької школи мистецтв ім. М. Вериківського. Заклад перебуває в комунальній власності територіальної громади міста Кременець і утримується за рахунок власних доходів міста. Заклад надає послуги в сфері естетичної освіти учням міста Кременець та інших адміністративно-територівльних одиниць, які на своїй території не можуть забезпечити надання таких послуг через відсутність таких закладів. Таким чином, органи місцевого самоврядування, жителі яких користуються послугами закладів естетичної освіти міста повинні солідарно із міською радою нести і витрати на утримання закладу, зокрема школи мистецтв, яка забезпечує своїми послугами їх жителів. Адже із 407 учнів школи мистецтв – 142 учні є мешканцями Кременецького, Шумського, Дубнівського районів, а не міста.

Річне утримання Кременецької школи мистецтв ім. Вериківського  становить 5,9 мільйони гривень(без врахування капітальних видатків на придбання сценічних костюмів, музичних інструментів), витрати на кожну дитину на місяць становлять 1130 грн., а на рік – 13 560 гривень. На 142 учні, які навчаються в школі мистецтв, проте не є жителями міста, з міського бюджету витрачається майже 2 мільйони гривень. Разом з тим, органи місцевого самоврядування, діти з адміністративних одиниць яких відвідують Кременецьку школу мистецтв ім. М. Вериківського відмовляються долучатись до співфінансування закладу та оплачувати кошти за надані послуги своїм жителям. Відповідні листи про передачу-прийняття міжбюджетного трансферту на 2018 рік виконавчим комітетом Кременецької міської ради були направлені всім органам місцевого самоврядування, діти з адміністративно-територіальних одиниць яких навчаються в Кременецькій школі мистецтв ім. М. Вериківського. Значна кількість таких рад вже мають річне виконання бюджету, проте витрачати кошти на естетичну освіту своїх маленьких жителів не поспішають, перевішуючи цей тягар на плечі міського бюджету. Водночас міський бюджет в міру наявного фінансового ресурсу намагається співфінансувати Кременецькому районному бюджету надані послуги в сфері позашкільної освіти та соціального забезпечення.

Схожа ситуація із співфінансування закладів естетичного виховання практикується сьогодні в усій Україні. Органи місцевого самоврядування на території яких не має закладів естетичної освіти укладають угоди про надання міжбюджетних трансферів за надання таких послуг іншими адміністративно-територіальними одиницями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь