A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Підкориговано критерії щодо блокування податкових накладних(ПН) для сільськогосподарських товаровиробників

Дата: 20.10.2017 14:52
Кількість переглядів: 424

Підкориговано критерії щодо блокування податкових накладних(ПН) для сільськогосподарських товаровиробників

            Кременецька ОДПІ повідомляє, що 13 жовтня 2017 року набрав чинності наказ Мінфіну України від 18.09.2017 №776 «Про затвердження Змін до Критеріїв оцінки ступеня ризиків достатніх для зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному Реєстрі податкових накладних», яким внесені зміни до наказу Мінфіну від 13.06.2017р.№567 «Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішень про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН.

            Зокрема, Наказом №776 передбачено автоматичне врахування системою Моніторингу інформації, поданої за встановленою формою платниками сільгоспвиробників, що внесені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до ЗУ «Про державну підтримку сільського господарства України» та/або сільськогосподарськими підприємствами, що на 31 грудня 2016 року застосовували спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України і мають власну чи орендовану земельну ділянку загальною площею понад 200 га включно станом на 1 січня 2017 року, що задекларована до 20.02.2017р., і у яких за період з 1 січня 2017 року не було одночасної зміни засновника і керівника та в якій зазначено коди, згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) постачання (виготовлення) таких груп товарів:

- 01 Живі тварини;

-03Риба і ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні;

-04Молоко та молочні продукти; яйця птиці; натуральний мед; їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені;

-07Овочі та деякі їстівні коренеплоди і бульби;

-08Їстівні плоди та горіхи; шкірки цитрусових або динь;

-10Зернові культури;

-12Насіння і плоди олійних рослин; інше насіння, плоди та зерна; технічні або лікарські рослини; солома і фураж.

У зв»язку із цим додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, доповнено новими полями;

-«Сільськогосподарський товаровиробник, що до 1 січня 2017 року застосовував спеціальний режим оподаткування відповідно до ст.209 ПКУ»;

-«Сільськогосподарський товаровиробник, внесений до Реєстру отримувачів бюджетної дотації».

            Наказом №776 передбачено, що інформація за встановленою формою подається із поясненням платника податків, в якому зазначається специфіка господарської діяльності, що має незмінний характер, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

            Розгляд таблиці даних платника податку здійснюватиметься протягом 5 робочих днів, що настають за днем її отримання.

            З оновленим документом можна ознайомитись, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

«Спрощенець» II групи: послуги надані працівнику юридичної особи, що перебуває у відрядженні

            Відповідно до п.п.2 п.291.4 ст.291 ПКУ до платників єдиного податку, які відносяться до 2 групи, належать фізичні особи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у т.ч. побутових платникам єдиного податку/або населенню, виробництво або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

-не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

-обсяг доходу не перевищує 1500000 гривень;

            Дія п.п.2 п.291.4 ст.291 ПКУ не поширюється на фізичних осіб підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна, а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації), ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи-підприємці належать виключно до III платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи.

            З урахуванням норм п.п.170.9.1 п.170.9 ст.170 ПКУ витрати на відрядження понесені фізичною особою, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем, підлягають відшкодуванню в межах фактичних витрат на проїзд (у т.ч. перевезення багажу, бронювання транспортних квитків)як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у т.ч.на орендованому транспорті), оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених до таких рахунків) витрат на харчування чи побутові послуги(прання, чищення, лагодження та прасування одягу), на найм інших жилих приміщень, оплату телефоних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в»їзд, обов»язкове страхування, інші документально оформлені витрати, пов»язані з правилами в»їзду та перебування у місці відрядження, в т.ч. будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв»язку із здійсненням таких витрат.

            Отже, якщо фізичною особою - підприємцем-платником єдиного податку 2 групи були надані послуги працівнику юридичної особи під час відрядження, і вартість послуг оплачується особисто таким працівником, то порушення умов перебування у 2 групі платника єдиного податку не виникає.

            Однак, якщо оплата вартості послуг, надходить на рахунок фізичної особи-підприємця-платника єдиного податку 2 групи від юридичної особи, яка не є платником єдиного податку, за найманого працівника, що перебуває у відрядженні, то порушуються умови перебування фізичної особи-підприємця на 2 групі платника єдиного податку.

Алкоголь та сигарети:дозволено ввезення без сплати митних платежів та без письмового декларування.

            1.Ввезення на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку не допускається.

            2.Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої і тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжувальному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу:

а)200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів;

б)5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22%)алкогольних напоїв.

            Водночас відповідно до ч.4 ст.373 Митного кодексу України не дозволяється вивезення із території України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянам які не досягли 18-річного віку.  

Громадяни написали на адресу ГУ ДФС Тернопільщини 104 звернення

            Протягом дев»яти місяців ц.р.до органів ДФС у Тернопільській області  надійшло 104 письмових звернення. Серед листів – 100 заяв та 4 скарги, колективних звернень не надходило.

            Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше(а це 52)надійшло ГУ ДФС в області; Тернопільську ОДПІ -38 звернення; решта Кременецьку і Бучацьку ОДПІ (відповідно 9 та 5 звернень).

            Серед авторів письмових звернень є семеро пенсіонерів, підприємець, працівник бюджетної сфери, робітник, дві фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а по 92 громадянах соціальний стан авторів звернень не визначено.

            За тематикою 33 звернення (31,7%) стосувалися інформування про ухилення від сплати податків; адміністрування загальнодержавних податків-19 звернень(18,2%); контрольно-перевірочної роботи – 26 звернень (25%).

            Із усіх отриманих письмових звернень розглянуто у встановлений законом термін 103 звернення, ще одне звернення перебуває на виконанні, термін розгляду якого не настав. За результатами розгляду 51 звернення вирішено позитивно; надано роз»яснення по 14 зверненнях, 11 перенаправлено за належністю, 22 звернення не підлягали розгляду, ще два звернення повернуто авторам, а по 3-х надано відмову.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь