A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Перелік кодів ризикованих товарів, які блокуватимуть податкові накладні в ЄРПН Кременецька ОДПІ повідомляє

Дата: 10.08.2017 14:47
Кількість переглядів: 883

Перелік кодів ризикованих товарів, які блокуватимуть податкові накладні в ЄРПН

            Кременецька ОДПІ повідомляє, що наказом ДФС України від 30.06.2017р. №461 затверджений перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД. Зокрема, вищевказаний документ застосовується для здійснення автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування Критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) в ЄРПН.

            Нагадаємо, що відповідно до пп.6.1 наказу Мінфіну №567 одним із критеріїв оцінки ступеня ризиків є перевищення обсягу постачання товару/послуги, зазначений у податковій накладній, яка подана на реєстрацію в ЄРПН, у 1,5 раза величини, що дорівнює залишку різниці обсягу постачання такого товару/послуг, зазначеного в ПН/РК, зареєстрованих із 1 січня 2017 року в ЄРПН, й обсягу придбання на митній території України або ввезення на митну територію України відповідного товару, зазначеного з 1 січня 2017 року в отриманих ПН/РК, зареєстрованих у ЄРПН, та митних деклараціях, і переважання в такому залишку товарів із кодами згідно з УКТ ЗЕД, які визначаються ДФС, понад 75% загального такого залишку та відсутність товару/послуги, зазначеної в податковій накладній, яка подана на реєстрацію в Реєстрі, в інформації, поданій платником податку за встановленою формою, як товару/послуги, що на постійній основі постачається (виготовляється).

За яку воду не доведеться платити

Кременецька ОДПІ повідомляє, що відповідно до п.255.4 ст.255 ПКУ рентна плата за спеціальне використання води не справляється:

  • За воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у т.ч. для задоволення виключно власних митних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та платників єдиного податку;
  • За воду, що використовується для протипожежних потреб;
  • За воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою території міст та інших населених пунктів;
  • За воду, що використовується для пило заглушення у шахтах і кар»єрах;
  • За підземну воду, що вилучається з надр для усунення шкідливої дії вод (підтоплення, засолення, заболочення, зсуву, забруднення), крім кар»єрної, шахтної  та дренажної води, що використовується у господарській діяльності після вилучення або утримується для використання іншими користувачами;
  • За воду, що забирається для забезпечення випуску молоді цінних промислових видів риби та інших водних живих ресурсів у водні об»єкти;
  • За морську воду, крім води з лиманів;
  • За воду, що використовується садівницькими та городницькими товариствами (кооперативами);
  • За воду, що забирається для реабілітації, лікування та оздоровлення реабілітаційними установами для інвалідів та дітей інвалідів, які засновані всеукраїнськими організаціями інвалідів;
  • Для потреб гідроенергетики;
  • Для потреб водного транспорту;
  • З морського водного транспорту, який використовує річковий водний шлях виключно для заходження з моря у морський порт;
  • Під час експлуатації водних шляхів стоянковими і службово-допоміжними суднами та експлуатації водних шляхів річки Дунаю.

Продаж мобільних телефонів, що були у користуванні, чи потрібний РРО

Згідно з п.296.10 ст.296 ПКУ реєстратор розрахункових операцій (далі РРО)не застосовується фізичними особами-підприємцями, які є платниками єдиного податку I. II і  III групи незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн.гривень.

            Водночас норми цього податку не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню)або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено постановою КМУ від 16.03.17р. №231. Згідно з переліком №231до таких товарів належать зокрема, смартфони та мобільні телефони, що мають згідно з УКТ ЗЕД код 8517 12 00 00.

            При цьому випадків щодо можливості незастосування РРО для техніки, яка була раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

            Отже, при роздрібній торгівлі мобільними телефонами, які були у використанні, фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку необхідно проводити розрахункові операції із застосуванням переведеного у фіскальний режим РРО. 

Актуальні питання з податку на нерухоме майно обговорили під час брифінгу у ГУ ДФС Тернопільщини

            До 1 липня податковими інспекціями ГУ ДФС Тернопільщини фізичним особам-платникам податку на нерухоме майно області направлено податкове повідомлення-рішення про сплату сум податків з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Законодавчо встановлено, що власник з моменту отримання платіжки протягом двох місяців має цей податок сплатити, інакше до нього застосовуватимуться санкції.

            Про те, що робити, якщо податкове повідомлення про сплату не отримано або ж воно надійшло з неправильними нарахуваннями й загалом про актуальні питання з податку на нерухоме майно під час брифінгу в ГУ ДФС області розповів заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук.

            Петро Миколайович повідомив представникам мас-медіа, що у 2017 році платники фізичні особи сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2016 рік за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податкуу минулого року.

            «Для жителів м.Тернополя ставка податку на нерухоме майно, не змінилася і складає 1 відсоток від мінімальної заробітної плати. Однак з 1 січня 2016 р. зросла мінімальна заробітна плата, відповідно до цього змінилась й сума податку за один квадратний метр- 13,78 грн.- каже заступник фіскального відомства.- В інших населених пунктах області застосовуються ставки, прийняті відповідними радами для своїх територій. Ставки розміщені на субсайті ГУ ДФС у Тернопільській області. Крім того, відповідні рішення можна знайти на сайтах місцевих рад.»

            Загалом на Тернопільщині налічується 36,9 тис. платників податку на нерухоме майно, сформовано 44,9 тис.грн. повідомлень-рішень, тобто одному громадянину подекуди вручено не одне, а кілька податкових повідомлень-рішень. Для порівняння: минулого року кількість повідомлень склала 25,3 тисяч, а кількість потенційних платників збільшилась на 19,6 тис.грн. або в 1,8 рази.

            Загалом по області обліковано 99 тис.фізичних осіб, які є власниками нерухомого майна. Додаткові нарахування здійснено для 12,5 тис.громадян, площа квартир яких становить від 60 до 70 квадратних метрів (в зв»язку із зміною пільгової площі з 2016 року).

            Нарахована сума податкових зобов»язань становить 24,7 млн.грн., у 2016 році – 10,0 млн.грн., приріст нарахувань становить +14,7 млн.грн. або в 2,5 рази.

            Платіжки отримали ті власники нерухомого майна, відомості про яке містилися у реєстрі прав власності на нерухоме майно, а також містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, до якого вносять інформацію про об»єкти нерухомості з 2013 року.

            Якщо у платника виникла ситуація, коли у податковому повідомленні-рішенні вказано некоректні дані, наприклад щодо квадратури, наданої пільги, отже й суми податку, то він за словами Петра Якимчука, зможе піти у фіскальну службу за місцем реєстрації, навіть якщо сама нерухомість зареєстрована в іншому регіоні, й врегулювати це питання. Водночас можна звірити дані до отримання платіжок, якщо платник розуміє, що податок не омине, щоб не довелося писати скаргу щодо неправильності розрахунків, так звану адміністративну апеляцію.

             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь