A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

До уваги громадян-власників земельних ділянок!   Кременецька ОДПІ повідомляє

Дата: 10.08.2017 14:45
Кількість переглядів: 443

До уваги громадян-власників земельних ділянок!

            Кременецька ОДПІ повідомляє, що статтею 286 Податкового кодексу України визначено: громадянам-власникам земельних ділянок нарахування сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкові повідомлення-рішення про внесення податку.

            Фізичними особами громадянами податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

            Якщо платник не отримав податкове повідомлення-рішення по платі за землю, виникнення необхідності уточнення сум земельного податку, а також при зміні власника земельної ділянки, набуття права на пільги та інше, слід звернутися до органів фіскальної служби області за місцем знаходження земельної ділянки та пред»явити відповідні документи(план-схему земельної ділянки, підтвердження права власності, ксерокопії документів про право на пільги).

            У сільській та селищній місцевості земельний податок можна сплачувати через каси сільських (селищних)рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

            Зауважимо, що останній день сплати земельного податку з фізичних осіб – 29 серпня.

Право підпису під час тимчасової відсутності директора, головного бухгалтера:подаємо Повідомлення про нову особу

            Електронний сервіс «Управління електронних цифрових підписів», створений для керівників підприємств, установ та організацій, які надають своїм працівникам право підпису податкових документів, а також на тимчасове виконання обов»язків директора чи бухгалтера шляхом надання Повідомлення в електронному вигляді за кодом форми j(F)1391102. Також в Повідомленні може бути надана інформація щодо нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифікату або сертифікату бухгалтера).

            У Повідомленні необхідно заповнювати всі поля документу, а саме:

  • дату та номер;
  • найменування органу ДФС, до якого подається Повідомлення;
  • найменування або прізвище, ім.»я, по-батькові платника податків;
  • код за ЄДРПОУ, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорту.

В табличну частину Повідомлення необхідно внести дані про відповідальних осіб, яким надано право підпису податкових документів, а також у разі необхідності-дані про отриману печатку підприємства. До Повідомлення додаються нові сертифікати відповідальних осіб, зазначених у Повідомлені, та таке Повідомлення спочатку підписується електронними цифровими підписами відповідальних осіб, вказаних у табличній частині повідомлення.

Сформоване Повідомлення обов»язково підписується ЕЦП керівника сертифікат якого на момент отримання Повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника платника податків.

 

 

На які види готівкових розрахунків не поширюється десятитисячне обмеження

Відповідно до п.2.3 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004р. №637, підприємства (підприємці)мають право здійснювати розрахунки готівкою між собою або з фізичними особами протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами в межах граничних сум розрахунків готівкою, встановлених відповідною постановою Правління Національного банку України. Платежі понад встановлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку для подальшого їх перерахування на поточні рахунки. Кількість підприємств (підприємців)та фізичних осіб, з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.     Обмеження стосується також розрахунків під час оплати за товари, що придбані на виробничі (господарські)потреби за рахунок готівкових коштів, одержаних за допомогою електронного платіжного засобу.

            Обмеження не поширюються на:

  • Розрахунки підприємств (підприємців) з бюджетом та державними цільовими фондами;
  • Добровільні пожертвування та благодійну допомогу;
  • Використання коштів, виданих на відрядження.

 

На  Тернопільщині викрито факт виробництва та реалізації продуктів харчування без сплати податків

            Податковою міліцією ГУ ДФС у Тернопільській області за процесуальним керівництвом прокуратури області розслідується кримінальне провадження стосовно групи осіб з числа керівників ряду підприємств та фізичних осіб підприємців, які ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах під час реалізації продуктів харчування.

            Встановлено, що ними здебільшого за готівку, здійснювалась закупівля великих партій продуктів харчування у виробників, зареєстрованих на території інших регіонів України.

            Відтак, використовуючи власні потужності, проводилося фасування закупленої продукції та її подальшу реалізацію без відображення у обліку суб»єктів оптової та роздрібної торгівлі Тернопільської області та інших регіонів.

            У ході слідчих дій, санкціонованих судом, вилучено значну суму грошових коштів, обладнання, «чорнова бухгалтерія».

            Триває досудове розслідування.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь