A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Розрахунок коригування на зменшення заблоковано: хто подає Повідомлення?

Дата: 17.01.2018 14:42
Кількість переглядів: 367

Розрахунок коригування на зменшення заблоковано: хто подає Повідомлення?

 

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що при отриманні квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) платник податку має право подати на розгляд комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації письмові пояснення та/або копії документів, зазначені у п. п. «в» п. п. 201.16.1 п. 201.16 ст. 201 Податкового кодексу України з повідомленням щодо подання документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовлених податкових накладних/розрахунках коригування за встановленою формою J(F)1312602 (далі – Повідомлення).

Табличну частину Повідомлення необхідно заповнювати відповідно до табличної частини податкової накладної/розрахунку коригування (з відповідними знаками).

При зупиненні розрахунку коригування на зменшення податкових зобов’язань Повідомлення подається платником податків – продавцем, що зазначений в розрахунку коригування та податковій накладній, яка коригується.

Укладено новий договір на земельну ділянку: як повідомити про зміни

 

Відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов’язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ст. 286 ПКУ).

Згідно з п. 286.4 ст. 286 ПКУ за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

При зміні протягом року об’єкта та/або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі – податкова декларація), затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 №560 (далі – Наказ №560), використовується платниками до 01.01.2018. Починаючи з 01.01.2018 запроваджується форма декларації, затверджена Наказом №560 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2017 №9).

Отже, при укладанні протягом року нового договору оренди на ту ж саму земельну ділянку без змін умов договору або зі змінами умов договору (термін дії попереднього договору закінчився), а звітна податкова декларація подана платником плати за землю на термін дії цього попереднього договору, то такий платник протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним, в якому зареєстровано новий договір оренди землі, має право подати уточнюючу податкову декларацію з урахуванням показників останньої поданої декларації за рік, що уточнюється або подавати щомісяця звітну податкову декларацію починаючи з календарного місяця, в якому фактично виникло право оренди земельної ділянки за новим договором оренди землі.

Підприємці Тернопільщини спрямували до бюджету понад 153 млн грн податку на прибуток

 

За 11 місяців 2017 року платники Тернопільщини сплатили до Зведеного бюджету України 153,1 млн грн податку на прибуток. В тому числі 136,4 млн грн до державного бюджету, та 16,7 млн грн до місцевих бюджетів.

Зокрема, у листопаді 2017 року до зведеного бюджету сплачено 33,3 млн грн податку на прибуток.

До загального фонду зведеного бюджету у січні-листопаді 2017 року сплачено 7,3 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. Зокрема, за листопад ця цифра становить 955,4 тис. грн, що на 49,9 тис. грн. більше, ніж у листопаді минулого року.

 

 

За 11 місяців до Тернопільської митниці ДФС надійшло 18 запитів на отримання публічної інформації

 

Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у січні-листопаді 2017 року до Тернопільської митниці ДФС надійшло 18 запитів на отримання публічної інформації.

Запити надійшли від юридичних осіб електронною поштою на  скриньку митниці, створену для отримання запитів на публічну інформацію.

Запитувачі інформації цікавилися кількістю оформлених транспортних засобів митницею, кількістю здійснених митних операцій, обсягами експорту та імпорту, видами експортованої та імпортованої продукції, переліком суб’єктів господарювання експортерів та імпортерів, відомостей щодо осіб тощо.

За результатами розгляду фахівцями Тернопільської митниці ДФС на запити надано відповідь у встановлений законодавством 5-денний термін.

Нагадуємо, що запити на публічну інформацію, розпорядником якої є Тернопільська митниця ДФС, можна подавати:

- на поштову адресу:

Тернопільська митниця ДФС

вул.Текстильна, 38

м. Тернопіль

46020

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь