A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 20.07.2018 14:39
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

Звітність з ПДВ у липні подають із врахуванням змін

Кременецька ОДПІ повідомляє, що ДФС України у зв’язку із набранням чинності 4 травня 2018 року наказу Міністерства фінансів України від 23.03.2018 №381 повідомила наступне.

Наказом №381 внесено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість (Далі – Порядок) та форми податкової декларації з податку на додану вартість (далі – декларація), затверджених наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 №21 (далі – наказ №21). Зокрема, зміни внесено до Додатку 1 (Д1), Додатку 5 (Д5) та до Додатку 9 (Д9) та визначено особливості їх заповнення.

Подання податкової звітності за формою, яка враховує зміни, внесені наказом №381, вперше має здійснюватися за звітний період червень 2018 року (граничний термін подання 20.07.2018), II квартал 2018 року (граничний термін подання 09.08.2018).

Детально про зміни у Додатках йдеться у листі ДФС України від 11.07.2018 №21051/7/99-99-15-03-02-17 «Про заповнення податкової звітності з ПДВ».

Чи треба грошове забезпечення військовослужбовця оподатковувати військовим збором

Оскільки об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включаються доходи у вигляді грошового забезпечення, отримані військовослужбовцями у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби (крім військовослужбовців строкової служби, у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу у вигляді грошового забезпечення), такі доходи підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Водночас тимчасово, на період проведення антитерористичної операції (далі – АТО) та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (далі – ООС), не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в АТО та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення ООС.

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором визначається Кабінетом Міністрів України.

Куди скаржитися на рішення Офісу великих платників податків ДФС

Відповідно до п. 56.2 ст. 56 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених ПКУ або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення.

Згідно з п. 56.3 ст. 56 ПКУ скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (за потреби – з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати з урахуванням вимог п. 44.6 ст. 44 ПКУ) протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.

Скарги на рішення державних податкових інспекцій подаються до контролюючих органів в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональних територіальних органів.

Скарги на рішення контролюючих органів в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональних територіальних органів та митниць подаються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику.

Згідно із п. 2 розділу ІІ Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.10.2015 №916, скарги на рішення контролюючих органів у місті Києві, областях, міжрегіональних територіальних органів та митниць подаються до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 2016 року №247 «Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби» створено єдину юридичну особу – Офіс великих платників податків ДФС, до складу якої увійшли Дніпропетровське, Запорізьке, Львівське, Одеське та Харківське управління на правах відокремлених підрозділів.

Для великих платників податків, які обслуговуються в Офісі великих платників податків ДФС, в тому числі в його відокремлених підрозділах, діє однорівнева система адміністративного оскарження.

Таким чином, скарги на рішення Офісу великих платників податків ДФС (у тому числі на рішення управлінь Офісу великих платників податків в областях) подають до Державної фіскальної служби України.

З початку року Тернопільська митниця ДФС поповнила бюджет країни 678,8 мільйонами гривень

Впродовж січня-червня цього року від Тернопільської митниці ДФС до бюджету надійшло 678,8 млн гривень. Це на 78,6 млн грн або на 13% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість – 591,2 млн грн (приріст до минулого року склав 85,9 млн грн або 17%). Також сплачено 68,2 млн грн мита, 17,4 млн грн акцизного податку та майже 2 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

Серед факторів, які сприяли збільшенню надходжень, є сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки; збільшення обсягів ввезення найбільших платників в зоні діяльності митниці; ввезення автомобілів громадянами; оформлення підприємств з місцем обліку в інших областях України. Загальна сума додаткових надходжень становила 24,4 млн грн (3,6% від адміністрованої суми податків).

Серед товарів, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, були легкові автомобілі товарної позиції 8703 згідно з УКТЗЕД (сплачено 69,2 млн грн); машини для збирання врожаю товарної позиції 8433 згідно з УКТЗЕД (сплачено 58,5 млн грн), сідельні тягачі товарної позиції 8701 (сплачено 45,9 млн грн).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь