A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 18.01.2019 14:33
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

Деклараційна кампанія - 2019: коли декларація про майновий стан і доходи буде зайвою

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що з 1 січня 2019 року розпочалась щорічна кампанія декларування доходів громадян, за якою відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України платник податку зобов'язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи у випадках, передбачених розділом IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Податкова декларація (відповідно до п.179.2 ст. 179 ПКУ) не подається, якщо платник податку отримував доходи:

- від податкових агентів, які згідно з IV розділом ПКУ не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених IV розділом ПКУ;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб (далі – податок) відповідно до IV розділу Кодексу;

- у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ. 

Як проводиться реєстрація/перереєстрація РРО?

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що для реєстрації/перереєстрації реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО), крім заяви (Форма №1-РРО), суб’єкт господарювання повинен подати ще 4 документи:

- копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;

- копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

- копію паспорта (формуляра) РРО та копію паспорта модема (при застосуванні зовнішнього модема);

- копію договору суб'єкта господарювання з Центром сервісного обслуговування про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Громадяни інформують про ухилення від сплати податків

Впродовж січня-грудня 2018 року до органів Головного управління ДФС у Тернопільській області надійшло 121 письмове звернення від 251 особи (у т.ч. 5 колективних звернення), що на 6 менше, ніж у 2017 році. Із отриманих звернень надійшло 115 заяв та 6 скарг.

Більшість письмових звернень надійшло до Головного управління ДФС в області - 74 звернення. Звертались письмово заявники і до Тернопільського управління – 24 звернення та Тернопільської митниці ДФС - 19 звернень, по 2 звернення надійшло до Кременецького та Чортківського управлінь.

Письмово до органів ДФС області звернулися 226 громадян, соціальний стан яких не визначено, 14 працівників фіскальних органів, по 3 пенсіонери та робітники, 2 підприємці, а також учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ветеран праці, селянин, служитель релігійної організації та журналіст.

За тематикою найбільше звернень надійшло з інформуванням про ухилення від сплати податків – 32 звернення (33,7%). Цікавились заявники особливостями контрольно-перевірочної роботи – 17 звернень (17,9 %), щодо реєстраційних номерів облікової картки платника податків – 8 звернень (8,4%), адмініструванням місцевих – 7 звернень (7,3 %), загальнодержавних податків – 11 звернень (11,6 %), єдиного соціального внеску – 5 звернень (5,2%). По 2 заяви надійшло щодо подання податкової звітності, реструктуризації податкового боргу, порушення митних правил, роз’яснення з питань податкового законодавства. У своїх зверненнях заявники порушували питання оподаткування доходів підприємницької діяльності, реєстрації та обліку платників, безпідставної заборгованості щодо сплати податків тощо.

Із отриманих письмових звернень вже розглянуто 113 заяв, ще 8 - на виконанні, оскільки термін розгляду не настав.

Надходження митних платежів зросли на 28 відсотків

Впродовж січня-грудня 2018 року Тернопільська митниця ДФС до Державного бюджету України перерахувала 1 млрд 555,2 млн гривень. Порівняно з 2017 роком надходження зросли на 336, 8 млн грн або на 28 відсотків. Про це повідомила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Вона зазначила, що суттєвий темп приросту від податку на додану вартість, акцизного податку та плати за здійснення митних формальностей. Так, минулого року надійшло 1 млрд 332,2 млн грн податку на додану вартість, що на 287 млн грн або на 27 відс. більше, ніж у 2017 році. Сплачено 64,8 млн грн акцизного податку, що на 27,8 млн грн або на 82,6 відс. більше, ніж позаторік. Більш ніж вдвічі спрямовано коштів від  плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень: 6,6 млн грн у 2018 році проти 2,8 млн грн у 2017.

За словами Оксани Валентинівни, найбільший вплив на зростання надходжень мали активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, ввезення транспортних засобів, у тому числі легкових автомобілів, громадянами. Так, при ввезенні сільськогосподарської техніки та частин до неї сплачено понад 293 млн гривень, що становить 19 відс. від нарахованої суми податків. При ввезенні транспортних засобів у січні-грудні 2018 року громадяни сплатили 264,8 млн грн або 18 відс. від адміністрованої митницею суми платежів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь