A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

міжнародний день людей похилого віку

Дата: 28.09.2017 14:26
Кількість переглядів: 587

Другий місяць осені починається з особливої дати. Цього дня у всьому світі відзначають міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН, а в Україні також і День ветерана.

Соціальна політика держави зорієнтована на реалізацію конституційних прав щодо людей похилого віку на соціальний захист. Однією із стратегічних цілей на найближчу перспективу є досягнення не тільки відчутного поліпшення матеріального становища та умов життя громадян похилого віку, але й надання їм можливості якомога довше жити повноцінно на користь суспільства.

На сьогодні в Україні створено систему законодавства щодо соціального захисту людей старшої вікової групи. До них належить низка законів, зокрема: «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку»; «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; «Про соціальний захист дітей війни»; «Про жертви нацистських переслідувань»; «Про загальнообов’язкове державне  пенсійне страхування»; «Про реабілітацію інвалідів в Україні».

Поняття «людина похилого віку» в Україні стійко асоціюється з віком виходу особи на пенсію, який згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення» становить 60 років для жінок і чоловіків.

Соціальний захист людей похилого віку в Україні забезпечується мережею закладів: Міністерсво праці  та соціальної політики; Пенсійний фонд; управління, комісії, комітети соціального захисту населення місцевих рад і держадміністрації; територіальні центри соціального обслуговування пенсіонерів і самотніх непрацездатних громадян та відділення соціальної допомоги вдома.

Однак, піклування про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними свого міста і держави.

Чимало випробувань, болю і втрат довелося вам пережити та зберегти гідність, віру, любов, які ви пронесли через все своє життя. Бути вашими послідовниками – велика честь і відповідальність. Цей день — символ єдності і спадкоємності поколінь, чудова нагода сказати теплі слова подяки батькам, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і літнім людям за їх внесок у розвиток нашої країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту й мудрість.

 Прийміть слова глибокої вдячності за все, що зроблено вами заради нашого майбутнього. Ваша праця, подвиг, ставлення до людей – це приклад для наслідування сучасній молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь