Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Стан реформи сільської медицини на Тернопільщині

Дата: 28.03.2019 14:25
Кількість переглядів: 384

? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "???µ???????????° ?? ???µ?»??"

Підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сферах охорони здоров’я та регіонального розвитку.

Основною стратегією реформи фінансування системи охорони здоров’я первинної ланки є право вибору пацієнтом лікаря загальної практики-сімейної медицини.

1 квітня 2018 року в області активно проводиться кампанія з вибору лікаря. Станом на 23 березня 2019 року підписано 746 351 декларацію про вибір лікаря, що надає первинну медичну допомогу, що становить 71 % від усього населення області (середній показник по Україні 62%).

На виконання спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 06 лютого 2018 року № 178/24 „Про затвердження Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 лютого 2018 р. за № 215/31667 в області сплановано оптимальну мережу закладів охорони здоров’я, що забезпечують медичне обслуговування населення у сільській місцевості, з урахуванням кількості населення, рівня розвитку інфраструктури, доступності надання медичної допомоги, а також потенційних адміністративних центрів спроможних територіальних громад.

Визначено перелік амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, які потребують нового будівництва, проведення ремонтних робіт, придбання медичного обладнання та автотранспорту.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 р. № 983 „Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвитоксистеми охорони здоров’я у сільській місцевості” та наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2018 року № 187 „Про затвердження переліку проектів та заходів, що фінансуються з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості” завершено проектування та починаються роботи щодо будівництва 19 нових амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, придбання автомобілів для сімейних лікарів з метою забезпечення 19 новозбудованих та 10 відремонтованих амбулаторій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь