A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Електронне пенсійне посвідчення та його переваги

Дата: 05.09.2018 13:27
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

З метою покращення якості обслуговування громадян та задля оперативного надання  необхідної інформації клієнтам Пенсійний фонд України переходить на електронний документообіг. Це надає можливість  громадянам звертаючись до фонду, отримувати послуги в будь-якому територіальному управлінні, а не тільки там, де подавалися документи. Одним з таких нововведень є електронне пенсійне посвідчення, що ж це таке і як воно працює?

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) - це сучасний технологічний інструмент, який являється і пенсійним посвідченням, і банківською (виплатною)карточкою одночасно.                                                                                                               

ЕПП містить в собі електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично підтверджує свою особу і отримує можливість подавати заяви до органів Пенсійного фонду через мережу Інтернет. З таким посвідченням пенсіонер може отримати доступ до пенсійної справи, до даних про стаж та заробітну плату,  а також користуватися іншими сервісами державних органів. Разом з тим таке пенсійне посвідчення надає право користуватися всіма пільгами, які належать людині, як пенсіонеру.

Ще з 2016 року змогу використовувати електронне пенсійне посвідчення мали лише внутрішньо переміщені особи, а вже з початку 2018 ЕПП можуть отримати усі бажаючі пенсіонери. Паперові пенсійні посвідчення, які видавали до цього часу, продовжують діяти. На сьогодні сам пенсіонер приймає рішення яке саме пенсійне посвідчення він бажає отримати. Якщо людині зручно користуватися паперовим пенсійним посвідченням, вона бере саме його, якщо ж бажає повноцінно використовувати всі електронні сервіси Пенсійного фонду чи інших органів влади, мати власний цифровий підпис та мати єдиний документ за допомогою якого можна і отримати пенсію, і підтвердити статус пенсіонера, людина зробить вибір на користь електронного пенсійного посвідчення.

Електронне пенсійне посвідчення видається банком, в якому відкритий рахунок для виплати пенсій. Наразі видавати електронні пенсійні посвідчення пенсіонерам, які знаходяться на обліку Кременецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України може лише АТ «Ощадбанк», з яким укладено відповідний договір. Для його оформлення потрібно надати заяву до органу Пенсійного фонду України за місцем перебування на обліку. Виготовлення електронного пенсійного посвідчення для пенсіонера є безкоштовним.

                                                                  Адміністрація   

                                                                                     об’єднаного   управління                 

                                                                                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь