A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 19.12.2018 12:02
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

 

Щоб підприємці не прогавили звітність

            Кременецьке управління звертає увагу підприємців, які в 1 кварталі перебували на загальній системі оподаткування, а з 2 кварталу – на спрощеній системі оподаткування, після завершення року таким підприємцям необхідно відзвітувати. Зокрема фізична особа підприємець, яка в першому кварталі поточного року перебувала на загальній системі оподаткування, а з 2 кварталу – на спрощеній системі оподаткування:

-подає квартальну податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами 1 кварталу та сплачує авансовий платіж з податку на доходи фізичних осіб,

-подає річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 9 лютого року, наступного за звітним, та у термін, передбачений для сплати податку на доходи та сплачує військовий збір в розмірі 1,5% чистого оподаткованого доходу.

Звітність екологічного податку: визначаємо стаціонарні джерела забруднення

            Суб»єкт господарювання, який має кілька стаціонарних джерел забруднення що здійснюють викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин, об»єкт за місцем здійснення скидів забруднюючих у водні об»єкти або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об»єктів в межах кількох  населених пунктів або за їх межами зобов»язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об»єктів податкову декларацію екологічного податку. До податкової декларації екологічного податку такий суб»єкт складає відповідний розрахунок (додаток)щодо кожного: стаціонарного джерела забруднення, що здійснює викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин, об»єкту за місцем здійснення скидів забруднюючих речовин у водні об»єкти, спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об»єкту окремо.

Нагадуємо, що до стаціонарних джерел забруднення відноситься підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об»єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу та.або скиди забруднюючих речовин у водні об»єкти. Також до стаціонарних джерел забруднення можна віднести генератори, міні електростанції, газозварювальне обладнання (установки), які працюють на пальному при спаленні якого утворюються та викидаються в атмосферне повітря забруднюючі речовини або суміш таких речовин, що є об»ектом та базою оподаткування екологічним податком за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами.

Як і хто сплачує єдиний внесок у разі припинення підприємницької діяльності

            Згідно з п.8 ст.4 Закону України від 15.05.2003р №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» із змінами і доповненнями фізичні особи-підприємці позбавляються статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності цією фізичною особою.

            У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичні особи підприємці зобов”язані подати самі за себе Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску згідно з додатком 5 до Порядку формування та подання страхувальником звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов”язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 року №435 із змінами і доповненнями, із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останнім звітним періодом є період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

            Термін сплати зобов”язань, визначених фізичною особою підприємцем у Звіті з позначкою «ліквідаційний», настає в день подання такого Звіту. Відповідно єдиний соціальний внесок (ЄСВ) повинен бути сплачений до дати подання Звіту включно.

            Крім цього, відповідно до ст.5 Закону №2464, зняття з обліку платників ЄВ, зокрема фізичних осіб підприємців в органах фіскальної служби, здійснюється контролюючими органами на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку.

            Фізичні особи підприємці знімаються з обліку як платники ЄСВ в контролюючому органі у разі встановлення факту відсутності заборгованості зі сплати ЄВ, контроль за справлянням якого здійснюють контролюючі органи.

            У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, така фізична особа користується правами, виконує обов”язки та несе відповідальність, що передбачені для платника ЄВ в частині діяльності, яка здійснювалася нею як фізичною особою-підприємцем.

            Розгляд письмових звернень громадян без порушення термінів

            Протягом січня-листопада 2018 року до органів ГУ ДФС у Тернопільській області надійшло 111 письмових звернень від 241 громадянина (у т.ч. 5 колективних звернень), з них 105 заяв та 6 скарг. Більшість письмових звернень надійшло до ДФС в області 67 заяв, до Тернопільського управління -24 звернення, по 2 заяви до Кременецького та Чортківського управлінь, на адресу Козівського та Теребовлянського управлінь звернення не надходили.

            Письмово до органів ДФС області звернулися по 3 пенсіонери та робітники, 2 підприємці, а також селяни, служитель релігійної організації, журналіст,  13 працівників органів ДФС. По 217 громадянах соціальний стан авторів звернень не визначено.

Із отриманих письмлвиї звернень розглянуто у встановлений законом термін 110. Ще одне звернення перебуває на виконанні, оскільки термін його розгляду не настав.

За результатами розгляду 110 письмових звернень фахівці територіальних органів ДФС Тернопільщини надали роз»яснення на 11 заяв, 28 звернень не підлягали розгляду, 62 звернення вирішено позитивно, 8 звернень надіслано за належністю. Крім того, одне звернення повернуто авторові відповідно до ст.5 Закону України «Про звернення громадян».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь