A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Делегація з Грузії відвідала майстер-клас з писанкарства

Дата: 19.03.2019 11:48
Кількість переглядів: 411

 

Фото без опису

Давня українська традиція з розпису писанок уже четвертий рік відроджується в Кременецькому краєзнавчому музеї.
Ми маємо визначного дослідника української етнографії, науковця, поета,  діяча який зміг багато зробити для Української нації перебуваючи в еміграції в США, краянина Олександра Неприцького-Грановського. Його діяльність заслуговує шани та відповідної уваги. Свій час він зібрав та дослідив одну з найбільших у світі колекцій писанок, активно пропагував писанкарство, написав декілька публікацій. В його іменем названа одна з вулиць Кременця, а у с. В. Бережці знаходиться музей Неприцького-Грановського,  створений при допомозі працівників Кременецького краєзнавчого музею.

17 березня 2019 року у виставковій залі нашого музею, для гостей Кременця, офіційної делегації з Грузії на наше запрошення майстер народної творчості, писанкарка Катерина  Поднєжна провела свій майстерклас. Гості дізнались багато цікавого та мали можливість долучитись до нашої багатовікової культурної традиції, за що Кременецький краєзнавчий музей, відділ культури та туризму, Кременецька міська рада щиро вдячні К. Поднєжній.
Писанкарством українці займались не постійно, а лиш в період від Стрітння до Зелених свят, - каже директор музею Андрій Левчук - сьогодні ми вже маємо велике напрацювання та можемо проводити для відвідувачів музею платні майстер-класи з писанкарства. Минулі роки нам у цьому допомагали майстрі народної творчості, писанкарі Петро Данилюк, Катерина Поднєжна, Надія Волощук. Тож запрошуємо і в цьому році всіх бажаючих, трудові колективи та установи, навчальні заклади, гостей нашого міста на відвідання групових та персональних  майстеркласів з писанкарства. Довідки за тел. 2-27-38 .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь