A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Пенсійний фонд інформує : Пенсійна реформа розпочалась

Дата: 12.10.2017 11:38
Кількість переглядів: 445

Пенсійна реформа розпочалась

У зв’язку з набранням чинності з 11 жовтня 2017 року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» органами Пенсійного фонду України проведено перерахунок раніше призначених пенсій із використанням:

  • єдиного показника середньої заробітної плати за останні 3 роки (2004-2016) у розмірі 3764,41 грн.;
  •  показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, встановленого на 01.12.2017 року (1373 грн.) збільшеного на 79 грн. (1452 грн.), замість такого показника станом на 01.10.2017 року (1312 грн.);
  •  величини оцінки одного року стажу, що застосовується для обчислення пенсії, у розмірі 1%.

 

Перерахунок проведено автоматизованим способом, тому додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера за матеріалами, які містяться у пенсійній справі.

У Кременецькому районі в результаті проведеного перерахунку, пенсії збільшилися у 16,1 тис. пенсіонерів, середня сума підвищення склала 268,4 гривні, додаткова потреба у коштах – 4324,7 тис.грн.

Доплати до пенсій в розмірі 140 грн. і більше будуть виплачені одержувачам за додатковими відомостями впродовж жовтня місяця, а тим, у кого розмір підвищення складе менше 140 грн., доплату буде здійснено у листопаді одночасно з сумою пенсії за листопад.

Слід зазначити, що від вчорашнього дня додаткові суми пенсій можуть отримати пенсіонери, термін виплати пенсій яких – 11 число, та особи, які вже отримали пенсії впродовж 4-10 жовтня. Надалі всі пенсіонери будуть отримувати пенсії за двома відомостями: по одній – «старий» розмір пенсій, по другій – доплату з 1 жовтня.

З прийняттям реформи, мінімальний розмір пенсії за віком встановлено на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (1452 грн.) при наявності повного страхового стажу 30 років у жінок та 35 років у чоловіків (для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року – за наявності стажу, відповідно, 20/25 років).

Для тих осіб, які не набули повного страхового стажу та не є інвалідами, підвищується мінімальний гарантований рівень виплат пенсій та державних соціальних допомог з 949 до 1373 грн.

Важливим кроком у реформі є також скасування обмежень у виплаті пенсій працюючим пенсіонерам. Відповідно до прийнятого Закону, даним особам з 1 жовтня 2017 року відновлено виплату пенсії у повному розмірі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь