A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

На Кременеччині з дводенним візитом перебувала делегація єврейської громади

Дата: 13.03.2019 11:22
Кількість переглядів: 659

Фото без опису

Упродовж двох днів представники єврейських громад із західної Європи перебували у Кременці. Представники Благодійного фонду «ESJF» відвідали місця сталих захоронень у кількох містах Тернопільщини. У Кременці та Бучачі відкрити відновлені єврейські кладовища – Бейт Альмін (Дім Вічності).

Перед тим у Тернополі відбулася урочиста вечеря за участі кавалера ордена Британської Імперії р. Іцхока Шапіра, на яку запросили представників влади, що найбільше долучилися до відновлення пам’яток єврейської культурної спадщини. Зокрема й міського голову Кременця Олексія Ковальчука.

Наступного дня очільник міста зустрічав гостей у Кременці.

Під час візиту Олексій Ковальчук обговорив з Іцхоком Шапіро перспективи подальшої співпраці та назначили орієнтовну дату наступного візиту.

  • Я не прощаюся з Вами, – сказав перед від’їздом пан Шапіро, – адже від тепер ми нерозривно пов’язані. Ви доклали багато зусиль для відновлення та збереження Святого для нас місця – Бейт Альмін, за що наша громада невимовно вдячна і Вам і усім небайдужим кременчанам, котрі долучилися до цієї роботи.

Довідка:

До Другої світової війни в Центральній та Східній Європі проживало більше семи мільйонів євреїв. Євреї населяли ці міста і села століттями. По всьому континенту єврейські місця поховання забезпечили прямі фізичні докази цієї присутності. Вісімдесят років тому були втрачені сліди багатьох цих цвинтарів, результатом знищення їхніх громад під час Голокосту. Століття єврейського поселення в Центральній та Східній Європі вигнали з пам'яті.

Проект ESJF розпочав процес фізичного захисту єврейських поховань у Європі, особливо в тих місцях, де єврейські громади були знищені під час Голокосту. Крім того, він визначив ресурси, обмеження, витрати та загальні практичні моделі для того, щоб забезпечити прототип сталого, практичного та ефективного довгострокового проекту з його основним завданням – захистити та зберегти всі єврейські кладовища в Європі (https://www.esjf-cemeteries.org/).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь