A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 30.08.2018 11:21
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

 

Новостворена юридична особа: початок дії «спрощенки»

 

   Кременецька ОДПІ інформує, що відповідно до пп.298.1.2 п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

   Для зареєстрованих в установленому законом порядку суб’єктів господарювання (новостворених), які протягом 10 календарних днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, в якому відбулася державна реєстрація (п. 294.4 ст. 294 ПКУ).

 

Сплата ЄВ протягом року своєчасна, а звітність подано не за встановленою формою: відповідальність платника

 

   Форми та строки подання звітності передбачені Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 із змінами і доповненнями (далі – Порядок №435).

   Пунктом 2 розділу ІІІ Порядку №435 визначено, що фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, без використання праці найманих працівників, формують та подають Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом, за формою згідно таблиці 1 додатка 5 до Порядку №435 із зазначенням типу форми «початкова».

   Відповідно до п. 7 частини одинадцятої ст. 25 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464) за подання не за встановленою формою звітності, передбаченої Законом № 2464, органом ДФС здійснюється накладення штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Ті самі дії, вчинені платником єдиного внеску, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Згідно з частиною першою ст. 165 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), зокрема, подання не за встановленою формою звітності щодо єдиного внеску, – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичну особу – підприємця або особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із правопорушень, зазначених у частині першій ст. 165 прим.1 КУпАП, – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичну особу – підприємця або особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Тернопільський бізнес запрошують до експерименту по РРО

 

   Кременецька ОДПІ повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 №472 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

   Насамперед впровадження проекту е-Receipt (електронний чек), що створить передумови для демонополізації ринку засобів для реєстрації розрахункових операцій, спростить умови  введення їх в експлуатацію та використання, а також зменшить витрати суб’єктів господарювання на їх придбання та обслуговування. І це  мотивуватиме покупців контролювати дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій. Це в свою чергу підвищить прозорість розрахунків в сфері торгівлі і послуг та сприятиме детінізації обігу готівки.

   Впровадження експериментального проекту розпочалося з 01 липня 2018 року та триватиме до 31 грудня 2019 року. Протягом зазначеного періоду будуть досліджені інноваційні розробки, новітні моделі програмних та/або програмно-технічних комплексів, можливість їх застосування для здійснення розрахункових операцій, буде прийнято рішення щодо доцільності їх впровадження у промислову експлуатацію та подальшого застосування суб’єктами господарювання. Це сприятиме популяризації використання відповідних комплексів бізнесом у зв’язку з тим, що використання окремих моделей надасть можливість здійснювати віддалений контроль за розрахунками та обігом товарів на підприємстві.

   Нова система може бути встановлена та підтримуватиметься будь-яким пристроєм (персональні комп’ютери, планшети, смартфони), друге – це оnline реєстрація цих пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів. Програмне забезпечення буде інтегроване з «Електронним кабінетом». Фіскальний чек громадяни можуть перевірити у відкритій частині Електронного кабінету. Це дасть змогу покупцю у разі необхідності захисту його прав як споживача скористатися електронним чеком та пред’являти його.

   Усі кейси системи будуть безкоштовними для її користувачів і не потребуватимуть абонентської плати за користування. Крім того, система e-Receipt працюватиме цілодобово та без вихідних, вона міститиме значний масив інформації для використання користувачами.

   Позитивні результати експерименту дозволять впровадити новітні РРО у промислову експлуатацію та сприятимуть їх застосуванню платниками податків поряд з традиційними моделями касових апаратів.

 

Про резонансні випадки виготовлення алкогольного фальсифікату розповіли на брифінгу в ГУ ДФС області

 

   Сьогодні в приміщенні Головного управління ДФС у Тернопільській області відбувся брифінг за участю ЗМІ, на якому перший заступник начальника оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Дурняк та начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області Олег Буць розповіли боротьбу з тіньовим ринком підакцизних товарів.

   Зауважимо, що всього з початку року співробітники податкової міліції області вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму 22,6 млн грн, завдяки чому упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі 5,3 млн гривень.

   Завершено розслідування та направлені до суду кримінальні провадження стосовно 7 осіб, які вчинили злочини у вказаній сфері. За результатами судового розгляду прийняті рішення про конфіскацію вилучених з незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 2,1 млн гривень.

   Як зазначив Олег Дурняк, виявлення наймасштабнішого цього року факту незаконної реалізації алкоголю та тютюну відбувся нещодавно, напередодні Дня Незалежності.

   «Незаконна діяльність здійснювалась групою осіб у підвальних приміщеннях гаражів на території одного із гаражних кооперативів поблизу Тернополя. Назовні ж, з метою маскування незаконного бізнесу, організаторами створювалась видимість надання послуг по ремонту автомобілів, - розповів Олег Дурняк. – У ході санкціонованих судом слідчих дій вилучено понад 22 тисячі літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, обладнання, яке забезпечувало масове виробництво фальсифікату. Також вилучено більше 6 тонн спирту, а цього було б достатньо для виготовлення більш як 16 тисяч літрів горілки».

   Поряд із виготовленням та збутом фальсифікованого алкоголю зловмисники займались розповсюдженням контрафактної тютюнової продукції. Так, під час обшуків виявлено та вилучено 13,5 тисяч пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого зразка.

   Крім цього, вилучено два транспортних засоби, які використовувались для здійснення протиправної діяльності.

   Загалом з незаконного обігу вилучено підакцизні товари на суму 9,2 млн грн, завдяки чому упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі 2,7 млн гривень.

   «Покарання за виготовлення та збут фальсифікату може бути різним – це і штраф, і позбавлення волі, – додав Олег Буць. – Максимальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом України за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв, становить 10 років позбавлення волі». 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь