A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

КРЕМЕНЕЦЬКА ОДПІ ПОВІДОМЛЯЄ: Для якої оптової торгівлі необхідна ліцензія

Дата: 03.11.2017 11:16
Кількість переглядів: 457

Для якої оптової торгівлі необхідна ліцензія

            Відповідно до ст.15 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами та доповненнями оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб»єктом господарювання усіх форм власності за наявності ліцензій.

            Річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі встановлено у розмірі:

-алкогольними напоями, крім сидру та перрі(без додання спирту) – 500000 гривень;

- тютюновими виробами – 500000 гривень;

- сидром та перрі (без додання спирту) 780 гривень;

- виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік – 30000 гривень, обсяг виробництва розраховується з дня внесення плати за ліцензію до дня внесення наступного платежу.

            Ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на п»ять років.

           

Без ПДВ: розповсюдження через мережу кіосків, магазинів, відділень поштового зв»язку періодичних видань, книжок, тощо

            Відповідно до п.п.197.1.25 п.197.1 ст.197 ПКУ від оподаткування ПДВ звільняються операції з постачання (передплати) та доставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування, дизайн та верстка), виготовлення (друк на папері чи запис на електронному носієві), розповсюдження книжок, у т.ч. електронного  контенту(крім видань еротичного характеру)вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній території України.

            Підпунктами «а» і «б» п.185.1 ст.185 ПКУ визначено, що об»єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів, послуг, місце постачання яких згідно зі ст..186 ПКУ розташоване на митній території України.

            Режим звільнення від оподаткування ПДВ, визначений п.п.197.1.25 п.197.1 ст.197 ПКУ, поширюється на операції, зокрема, з постачання (передплати) та доставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації вітчизняного виробництва та розповсюдження книжок, у т.ч. електронного контенту (крім видань еротичного характеру)вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників і словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва.

            При цьому такий режим звільнення від оподаткування ПДВ для вказаних операцій застосовується платниками ПДВ на усіх етапах постачання (розповсюдження)зазначеної вище видавничої продукції, а саме від виробників такої продукції до кінцевого споживача.

            Під поняттям розповсюдження видавничої продукції розуміється доведення видавничої продукції до споживача через торговельну мережу або в інший спосіб.

            Враховуючи зазначене, операції з розповсюдження через мережу кіосків, магазинів, відділень поштового зв»язку періодичних видань та книжок, учнівських зошитів, підручників, словників звільняються від оподаткування ПДВ.

            Своєчасна сплата ЄСВ – обов»язок платників

            Відповідно до ч.2 ст.6 Закону України від 08.07.2010р. №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов»язкове соціальне страхування» платник ЄСВ зобов»язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати ЄСВ.

            При цьому, ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені ст.25 Закону №2464, зокрема:

  • за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ накладається штраф у розмірі 20% своєчасно не сплачених сум;
  • за донарахування фіскальним органом або платником своєчасно не нарахованого ЄВ накладається штраф у розмірі 10% зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 відсотків суми донарахованого ЄСВ;
  • за несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату сум ЄСВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховано ЄСВ (авансових платежів), накладається штраф у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.

Поряд з цим, посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

За деcять місяців Кременеччина забезпечила сплату 158,8 млн. грн.  податків і зборів

 

За десять місяців 2017 року до бюджетів усіх рівнів платниками податків Кременеччини сплачено 158,8 млн грн податків та зборів, що на 52,0 млн грн (або 48,7%) більше аналогічного періоду минулого року і на 25,6 млн.грн. більше очікуваного показника.

З початку цього року Кременецькі платники податків забезпечили надходження до державного бюджету 50,9 млн грн. або на 20,9 млн.грн. (69,7%) більше від аналогічного періоду минулого року і на 8,5 млн.грн. більше від очікуваного показника. Забезпечено виконання індикативного показника на 120,1%. Місцеві громади отримали в своє розпорядження 106,8 млн грн. податкових платежів, що перевищує надходження 2016 року на 29,9 млн.грн.  Додатково надійшло до місцевого бюджету 16,7 млн.грн.

Найбільші суми надходжень складають надходження із податку з доходів фізичних осіб – 92,8 млн.грн. із них  до державного бюджету надійшло 23,6 млн.грн. та до місцевого бюджету – 69,2 млн.грн.

Надходження від єдиного податку у січні-жовтні збільшилися на 6,3 млн.грн. або 63,0% у порівнянні з відповідним періодом минулого року та склали 16,3 млн.грн.

За десять місяців поточного року забезпечено надходжень до місцевого бюджету плати за землю 11,1 млн.грн. або на 2,6 млн.грн. більше від очікуваного показника та акцизного податку 5,0 млн.грн. або на 411,2 тис.грн. більше від очікуваного показника.

            «Важливим фактором наповнення бюджету є співпраця податкової служби з бізнесом району, так як сучасне і сервісне обслуговування платників забезпечує ведення підприємницької діяльності у правовому полі. Щиро вдячний платникам податків за активну позицію щодо наповнення бюджетів усіх рівнів і впевнений, що фінансові потреби громад будуть цілком задоволені, а державні та регіональні програми будуть реалізовані найближчим часом»- зазначив начальник державної податкової інспекції Ярослав Міщук.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь