A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Виписка податкових накладних при декількох касових апаратів у філіях Відповідно до п. 1 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307 (далі – Порядок №1307), податкову накладну скла

Дата: 20.04.2018 11:00
Кількість переглядів: 374

Виписка податкових накладних при декількох касових апаратів у філіях

 

Відповідно до п. 1 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307 (далі – Порядок №1307), податкову накладну складає особа, яка зареєстрована як платник податку у контролюючому органі та якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника податку на додану вартість (далі – ПДВ).

Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії та інші структурні підрозділи платника податку самостійно здійснюють постачання товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право складання податкових накладних. Для цього платник податку повинен кожній філії та кожному структурному підрозділу присвоїти окремий цифровий номер, про що має письмово повідомити контролюючий орган за місцем його реєстрації як платника ПДВ.

Згідно із п. 14 Порядку №1307 податкова накладна складається за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була складена на ці операції) у разі:

- здійснення постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником податку), розрахунки за які проводяться через касу/реєстратори розрахункових операцій або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок постачальника);

- виписки транспортних квитків, готельних рахунків або рахунків, які виставляються платнику податку за послуги зв’язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер постачальника (продавця), за винятком тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами;

- надання платнику податку касових чеків, які містять суму поставлених товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального та податкового номерів постачальника).

Отже, платник ПДВ – головне підприємство, до складу якого входять філії та/або структурні підрозділи, які здійснюють операції з використанням касових апаратів та яким не делеговано право складання податкових накладних, може прийняти рішення щодо:

- складання окремих податкових накладних за щоденними підсумками операцій за показниками кожного касового апарату структурного підрозділу (філії);

- складання однієї податкової накладної за щоденними підсумками операцій за показниками усіх касових апаратів у структурних підрозділах (філіях).

 

Як зміна системи оподаткування фізичної особи вплине на сплату

військового збору

 

Відповідно до п. п. 1.1 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками військового збору є особи, визначені п. 162.1 ст. 162 ПКУ, зокрема, фізична особа – резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні.

Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід .

Ставка збору складає 1,5 відсотка об’єкта оподаткування, визначеного п. п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ .

Згідно з п. п. 164.1.3 п. 164.1 ст. 164 ПКУ загальний річний оподатковуваний дохід дорівнює сумі загальних місячних оподатковуваних доходів, іноземних доходів, отриманих протягом такого звітного податкового року, доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності згідно із ст. 177 ПКУ.

Об’єктом оподаткування фізичної особи – підприємця є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця.

Звільняються від оподаткування військовим збором доходи, що не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 п. 165.1 ст. 165 ПКУ .

Оскільки згідно з п. п. 165.1.36 п. 165.1 ст. 165 ПКУ дохід фізичної особи – підприємця, з якого сплачується єдиний податок згідно із спрощеною системою оподаткування відповідно до ПКУ, не включається до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб, то відповідно фізичні особи – підприємці, яка знаходиться на спрощеній системі оподаткування, звільняються від нарахування та сплати військового збору.

Фізичні особи – підприємці, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку або перейшли із спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування чи сплачували фіксований податок до набрання чинності ПКУ, подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування.

Платники податку розраховують та сплачують авансові платежі у строки, визначені п. п. 177.5.1 п. 177.5 ст. 177 ПКУ, що настануть у звітному податковому році.

Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.

Враховуючи викладене вище, фізична особа – підприємець, яка в І кварталі поточного року перебувала на загальній системі оподаткування, а з ІІ кварталу – на спрощеній системі оподаткування:

- подає квартальну податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами І кварталу, та сплачує авансовий платіж по податку на доходи фізичних осіб;

- подає річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 9 лютого року, наступного за звітним, та у термін, передбачений для сплати податку на доходи фізичних осіб, сплачує військовий збір в розмірі 1,5 відс. чистого оподатковуваного доходу.

 

Нагородили податкових міліціонерів Тернопільщини, які повернулися з АТО

 

Днями у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області відбулось нагородження працівників податкової міліції, які нещодавно повернулися додому після проходження служби у зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

У непростих умовaх вони виконувaли свої службові обов’язки у склaді мобільних груп, пaтрулюючи лінію зіткнення. Нa контрольних пунктaх в’їзду-виїзду перешкоджaли незaконному переміщенню товaрів, наркотичних засобів, готівки, яку використовувaли для фінaнсувaння терористичної діяльності, проникненню на контрольовану територію учасників незаконних збройних формувань, виявляли схрони зі зброєю та боєприпасами. Співробітники подaткової міліції облaсті брaли учaсть у резонaнсних зaтримaннях крупних пaртій товaрів, нaркотичних препaрaтів тa готівки при спробі їх перевезення через лінію зіткнення.

Представники податкової міліції Тернопільщини гідно представляють наш регіон на сході України і їх служба відзначена належним чином: багато із них отримали відзнаки Президента України, відомчі відзнаки, відзнаки керівника Антитерористичної операції та керівників Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, нагороди від громадських організацій.

Відтак шістьом співробітникам, які повернулися додому, оголошено подяки Голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни та вручено медалі «За службу Україні».

Загалом від почaтку воєнних дій нa сході крaїни відбулося 10 ротацій спецпідрозділу податкової міліції у зоні проведення АТО. За три роки службу на сході пройшли 38 співробітників подaткової міліції Тернопільщини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь