A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує Телефони для вирішення питань щодо відновлення реєстрації податкових накладних

Дата: 14.08.2017 10:59
Кількість переглядів: 441

Телефони для вирішення питань щодо відновлення реєстрації податкових накладних

            З початку дії системи блокування податкових накладних призупинено реєстрацію 1691 податкової накладної на суму 28,6 млн.грн. Відмовлено в реєстрації 41 податкову накладну в грошовому вимірі – це 600,6 тис.грн. ПДВ.

            В ГУ ДФС області створена робоча група, яка збирається щодня і оперативно розглядає документи, надані платниками, у яких заблоковано реєстрацію податкових накладних, і приймає рішення.

            Повідомляємо, що бізнес може звертатися до нас і ми допоможемо сформувати пакет документів, які необхідно надати для розблокування накладних.

            Отож з метою оперативного вирішення питань суб»єктами господарювання щодо відновлення реєстрації податкових накладних в ЄРПН в ГУ ДФС діє телефона лінія.

            Бізнес Збаразького, Кременецького, Лановецького, Підволочиського, Шумського районів може звертатись за консультацією по даному питанню за номером телефону (03546)2-16-48 Бендасюк Марина Василівна.

            Код бюджетної класифікації для сплати податку на нерухомість

            Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011р. №11 «Про бюджетну класифікацію» затверджено наступну Класифікацію доходів бюджету по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зокрема:

  • 18010200»Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об»єктів житлової нерухомості»,
  • 18010300 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об»єктів нежитлової нерухомості».

Нагадаємо, що фізичними особами податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення. Цього року податок на нерухомість платники сплачують за 2016 рік за ставками та з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період.

      Так, податок нарахований на загальну площу об»єкта житлової та нежитлової нерухомості, в т.ч. їх частки.

      Ставким податку встановлювалися рішеннями місцевих рад.

      При цьому пільгові розміри майна, на які не застосовується ставка податку, складають:

  • Для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв.метрів;
  • Для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120кв.метрів;
  • Для різних типів об»єктів житлової нерухомості, в т.ч. їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків у т.ч.їх часток)– 180 кв.метрів.  

                          Податкова знижка для фізичних осіб

  • Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, при реалізації права на податкову знижку. Відповідно до статті 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Для отримання податкової знижки платнику податку потрібно заповнити і подати декларацію до 31 грудня року, що настає за звітним.
  • Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з використанням права на податкову знижку, відображається платником податків у розділі V декларації про майновий стан та доходи (далі – декларація).
  • У рядку 13 декларації зазначаються позначкою «х» документально підтверджені категорії витрат, що включаються до податкової знижки відповідно до ст. 166 ПКУ.
  • Витрати, дозволені до податкової знижки, передбачені п. 166.3 ст. 166 ПКУ.
  • У рядку декларації зазначається загальна сума фактично здійснених протягом звітного року витрат, понесених платником податку за наслідками звітного року, у граничних розмірах, дозволених до включення до податкової знижки відповідно до ст. 166 ПКУ.
  • При розрахунку понесених витрат потрібно врахувати обмеження, встановлені для окремої категорії. Наприклад, сума пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям за звітний податковий рік не повинна перевищувати 4% суми загального оподатковуваного доходу платника податків за такий звітний рік.
  • Сума нарахованої заробітної плати, зменшена на суму обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності, зазначається у рядку 15 декларації.
  • У рядку 16 декларації зазначається сума витрат платника податку – резидента, дозволених до включення до складу податкової знижки.
  • Відзначимо, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника, нарахованого як заробітна плата. Тобто значення рядка 16 має бути менше або дорівнювати значенню рядка 14, але не більше значення рядка 15 декларації.
  • Сума податку на доходи фізичних осіб (рядок 17 декларації), на яку зменшуються податкові зобов’язання у зв’язку з використанням права на податкову знижку, розраховується як сума рядків декларації: сума заробітної плати з графи 4 рядка 10.1 – (рядок 15 – рядок 16) х на ставку податку (18%).

 

                                     Запитували-відповідаємо

            Податкова накладна на сільгосппродукцію за березень без двійки в номері:чи вважати помилкою?

            Для платників, які набули з лютого 2017 року статус отримувачів бюджетної дотації, не є помилкою відсутність коду «2» у другій частині порядкового номеру податкових накладних.

            Сільгоспвиробники вперше отримали змогу подати Заяву за ф.№1-РОБД у кінці березня 2017 року, лише тоді вони потрапили до реєстру. Водночас статус отримувача бюджетної дотації їм присвоїли з 1 лютого. Таким чином, протягом березня у сільгоспвиробників не було фізичної можливості скласти та зареєструвати податкову накладну з двійкою в номері. 

Тернопільська митниця ДФС з початку року забезпечила 68 млн.грн. на ремонт доріг

            В рамках реалізації експерименту, визначених Прикінцевими та перехідними положеннями Бюджетного кодексу України, за результатами роботи Тернопільської митниці ДФС протягом січня-липня 2017 року кошти в сумі 68 млн.гривень зараховано до спецфонду Тернопільського обласного бюджету для фінансування забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування. Водночас у липні ц.р. на ремонт доріг акумульовано 1,4 млн.гривень.

            Загалом за результатами роботи митниці протягом 2017 року до спецфонду бюджету Тернопільської області на реконструкцію доріг очікуються надходження коштів в сумі 90-93 мільйонів гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь