A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 27.12.2018 10:43
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Авансовий внесок при виплаті дивідендів: коли вказано код виду сплати невірно

Порядок сплати податкового зобов»язання з податку на прибуток при виплаті дивідендів визначено п.57.1 прим.1 ст.57 ПКУ, емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам(власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток. Авансовий внесок обчислюється за ставкою, встановленою п.136.1 ст.136 ПКУ. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

Відповідно до п.6 Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення)податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.07.2015р. №666, сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

Перелік кодів видів сплати (які зазначаються в полі «Призначення платежу»)розрахункового документу наведено в додатку до Порядку.

Зокрема, в полі «Призначення платежу» платіжного доручення зазначаються коди видів сплати: код 101-суми грошового зобов»язання, код 125-авансові внески, нараховані на суми дивідендів та прирівняних до них платежів.

При переказі авансового внеску при виплаті дивідендів (частини чистого прибутку)у полі «Призначення платежу» платіжного доручення платником податку на прибуток помилково замість коду виду сплати 125 зазначено код виду сплати 101, але водночас код бюджетної класифікації та розрахунковий рахунок зазначені вірно, то даний документ на переказ органом ДФС приймається до виконання і вважається, що такий платник сплачує грошове зобов»язання з податку на прибуток підприємств. При цьому відповідальність до такого платника податку на прибуток не застосовується.

Щоб правильно заповнити заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області звертає увагу платників, які хочуть анулювати реєстрацію платника ПДВ, що в заяві про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою №3 ПДВ платник податку повинен вказати, зокрема, дату сплати податкових зобов»язань.

В даному випадку під датою сплати податкових зобов»язань розуміється дата сплати податкових зобов»язань, які задекларовані платником в поданій податковій декларації за останній звітний (податковий)період.

Якщо платником ПДВ, яким подано заяву про анулювання реєстрації у випадках, визначених підпунктами а,б, п.184.1 ст.184 ПКУ, не проведено розрахунків із бюджетом за податковими зобов»язаннями останього податкового періоду, контролюючий орган протягом 10 календарних днів після надходження заяви платника ПДВ про анулювання реєстрації звертається до особи з письмовою пропозицією надати нову заяву про анулювання реєстрації після проведення розрахунків із бюджетом.

Після проведення розрахунків з бюджетом платник податків подає повторно до контролюючого органу заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою №3-ПДВ та в графі «Дата проведення розрахунків з бюджетом за податковими зобов»язаннями останього податкового періоду» вказує дату сплати податкових зобов»язань, така дата повинна відповідати даті розрахунку з бюджетом останього періоду.

Розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ неможливе

            Кременецьке управління повідомляє платникам які мають заборгованість зі сплати ЄСВ, чинним законодавством, що регулює порядок нарахування, обчислення і сплати ЄСВ, не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ.

            Відповідно до частини 12 ст.9 Закону України від 08.07.2010р №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов”язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов”язаннями із сплати ЄСВ зобов”язань із сплати податків, інших обов”язкових платежів, передбачених законом, або зобов”язань перед іншими кредиторами, зобов”язання із сплати ЄСВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов”язаннями, крім зобов”язань з виплати заробітної плати (доходу).

            У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом (ч.2 ст.9 Закону №2464).

Зарплату підвищили-місцеві скарбниці наповнили

            Працівниками територіальних органів ДФС у Тернопільській області спільно з органами місцевої влади проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Так, у 2018 році на засіданнях комісій заслухано керівників 267 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Результати не забарились.  Адже 252 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 872,3 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 1 млн.грн. 56,8 тис.грн. єдиного соціального внеску.

            Крім того, проведена роз».снювальна робота з аналогічних питань по 613 підприємствах та організаціях області. У результаті – 586 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджетів надійшло відповідно 7 млн.974 тис.грн. ПДФО та 9 млн.534,1 тис.грн. єдиного внеску.

            Відомості щодо суб»єктів господарювання, які виплачували заробітну плату працівникам нихче мінімальної, надано Управлінню держпраці в області, Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, ГУ Пенсійного фонду України в Тернопільській області та головам об»єднаних територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь