A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Пенсійний фонд інформує

Дата: 20.04.2018 10:36
Кількість переглядів: 371

Зміни в пенсійному законодавстві

         Законом України  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, який набрав чинності з 11.10.2017 року, внесено зміни до Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”, відповідно до яких пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлюються територіальними органами Пенсійного фонду, а також змінюється строк, у який така пенсія встановлюється.

 Пенсія за особливі заслуги встановлюється з дня звернення за встановленням пенсії або з дня набуття права на неї, якщо зверненя за її встановленням відбулося не пізніше від 12 місяців з дня набуття права. Днем звернення за встановленням пенсії за особливі заслуги вважається день прийняття заяви про встановлення пенсії за особливі заслуги  з усіма потрібними документами. Якщо заява про встановлення пенсії за особливі заслуги надсилається поштою і до неї додаються всі потрібні документи, днем звернення за встановленням пенсії за особливі заслуги вважається дата, зазначена на поштовому штемпелі місця відправлення заяви. Якщо до заяви додано не всі потрібні документи, територіальний орган Пенсійного фонду України повідомляє заявникові, які документи мають бути подані додатково. Якщо такі документи будуть подані не пізніше від трьох місяців з дня повідомлення про потребу подання додаткових документів, днем звернення за встановленням пенсії за особливі заслуги вважається день прийняття або відправлення заяви про встановлення такої пенсії.

     Адміністрація Кременецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області проводить щоденно прийом громадян з 8 год. 30 хв. до 16 год. 30 хв., в п’ятницю до 15 год. 30 хв. крім вихідних (субота, неділя) та святкових днів.

                                                                                                       Адміністрація Кременецького об’єднаного управління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь