A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Працівники КП «Міськводгосп» усунули засмічення каналізаційного колектора

Дата: 19.03.2019 10:24
Кількість переглядів: 466

Забиту каналізацію вкотре довелося розчищати працівникам КП «Міськводгосп». Цього разу аварійна ситуація сталася на вулиці Ювілейна. Із колектора дістали засоби гігієни, тверді побутові відходи, зокрема пластикові пляшки. До каналізації потрапляє все, що мало б потрапляти до смітника. Деякі власники квартир викидають прямісінько до унітаза харчові відходи, ганчірки, підгузки, битий посуд, поліетиленові пакети, пластикові пляшки та інше побутове сміття.

Недбайливе ставлення мешканців міста до міської каналізації призводить до того, що в каналізаційних трубах утворюються «пробки», які забивають систему. Відповідно, усі стоки (з фекаліями) потрапляють не в каналізаційні мережі, а заливають підвали та квартири на перших поверхах. Відтак страждають самі мешканці, починають лаяти владу та нарікати на роботу комунальних служб, вкотре забуваючи, що унітаз – це не смітник і не потрібно його використовувати не за призначенням.

Для ефективного функціонування водовідвідної мережі необхідно дотримуватись правил користування.  Забороняється скид до мережі централізованого водовідведення побутових та будівельних відходів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, ганчір’я, підгузків, целофанових плівок тощо.

Жири і оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужують їх діаметр, а іржа, пісок, ганчірки, поліетиленові вироби осідають або застряють у місцях поворотів каналізаційної траси, створюючи інколи настільки серйозні закупорювання, що усунути їх можливо лише за допомогою спецтехніки.

КП «Міськводгосп» звертається до кременчан із проханням застосовувати каналізаційну систему за призначенням і не допускати до аварійного засмічення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь